Sari direct la conținut

Prognoză specială pentru București: Temperaturi caniculare până marți. 37 de grade așteptate în termometre

HotNews.ro
Zi caniculară, Foto: Shutterstock
Zi caniculară, Foto: Shutterstock

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru municipiul București pentru 9-11 iunie, perioadă în care sunt valabile un cod galben și un cod portocaliu de caniculă, În următoarele zile temperaturile vor ajunge până la 37 de grade în capitală, potrivit ANM.

Începând de sâmbătă până duminică la ora 10, vremea va fi călduroasă, iar după-amiaza indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în a doua parte a zilei, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Începând de duminică, 9 iunie, ora 9, până luni, 10 iunie, ora 9, vremea va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

În intervalul 10 iunie, ora 9 – 11 iunie, ora 10, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza și seara.

Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.

Prognoza meteo pentru întreaga țara o găsiți aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro