Sari direct la conținut

Cum ar putea fi trimiși inspectorii Antifraudă peste câteva luni la contribuabilii care folosesc case de marcat

HotNews.ro
ANAF, Foto: Hotnews / Florin Barbuta
ANAF, Foto: Hotnews / Florin Barbuta

Direcția IT din Ministerul Finanțelor lucrează la o inteligență artificială care să navigheze în datele a 640.000 de case de marcat conectate la ANAF, iar aceasta ar putea fi gata în câteva luni, conform declarațiilor șefului Fiscului, Lucian Heiuș.

„Casele de marcat sunt logate, pot să găsesc pentru orice firmă pe ore, pe zile, pe lună cât a bătut în casă etc. Eu îmi doresc să existe o inteligență artificială care să navigheze în cele 640.000 de case și să-mi scoată niște stegulețe”, a spus Heiuș, în cadrul unei conferințe organizată de Curdeguvernare.ro.

  • „Să-mi spună: Vezi că la societatea respectivă în urmă cu o lună avea un mod de a evolua încasările și s-a întâmplat ceva acolo. Mergi și vezi ce e acolo”.

„Asta încă nu o am. Se lucrează. Din păcate, ANAF nu are direcție de IT. O are Ministerul de Finanțe care gestionează toate aceste baze de date. Lucrează la el. Am promisiunea că în câteva luni va fi terminat și atunci vom avea eficiență și eficacitate”, a afirmat șeful ANAF.

  • Nu-i suficient că te-ai logat și poți să ceri datele la 1-2-5 firme. Nu! Eu vreau ca programul să mă atenționeze, apoi să trimit echipele Antifraudă: Mergi acolo și vezi ce se întâmplă.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro