Sari direct la conținut

Al doilea tren nou de la Alstom pentru România a ajuns la centrul de teste de la Făurei

HotNews.ro
Trenul Alstom Coradia Stream, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Trenul Alstom Coradia Stream, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Al doilea dintre cele 37 de trenuri Alstom Coradia Stream care vor circula în România a intrat acum câteva zile în țară și a ajuns luni la centrul de testări feroviare de la Făurei. Sunt trei trenuri în teste, iar primul va circula cu pasageri la final de 2024, în cel mai bun caz.

Al doilea tren electric Alstom Coradia Stream a ajuns tractat în România, la punctul de frontieră Episcopia Bihor, pe 31 mai, iar luni a ajuns la centrul de încercări de la Făurei, pentru mai multe teste dinamice. Trenul a venit din Cehia, de la Velim, unde a fost supus altor teste, în vederea certificării. Va ajunge și el în depoul Alstom de la București, unde vor fi multe de făcut.

Reamintim că primul tren Alstom Coradia Stream a fost adus în decembrie 2023 în țară, a fost și pe la Făurei și se află în depoul Alstom de la București. Nu va circula cu pasageri mai repede de luna decembrie 2024.

Un al treilea tren este testat în Germania.

Aceste teste durează foarte mult, fiindcă sunt probate diverse lucruri, de la sisteme electrice și electronice, la sisteme de frânare și propulsie, dinamica feroviară pentru stabilitatea trenului, dar și aspectele legate de confortul pasagerilor.

Trenurile sunt produse în Polonia, unde Alstom are întârzieri mari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro