Sari direct la conținut

​VIDEO TIMELAPSE Cum s-a construit un mega-pod în România: Lucrările la Podul de la Brăila, concentrate în doar un minut de imagini

HotNews.ro
Podul de la Braila in timpul constructiei, Foto: Captura YouTube
Podul de la Braila in timpul constructiei, Foto: Captura YouTube

Contractul pentru uriașul Pod peste Dunăre de la Brăila a fost semnat în ianuarie 2018, când la conducerea Ministerului Transporturilor era Felix Stroe, în cabinetul Tudose. Au trecut peste cinci ani de atunci, iar pe la conducerea ministerului s-au perindat alți cinci miniștri (Lucian Șova, Răzvan Cuc, Lucian Bode, Cătălin Drulă, Dan Vîlceanu). Acum al șaselea ministru – Sorin Grindeanu – are privilegiul de a tăia panglica la inaugurarea de joi, 6 iulie.

Ministrul Grindeanu a publicat un scurt video, de aproape un minut, cu marile etape ale construcției Podului, concentrate într-un clip de tip Timelapse.

Pe 6 iulie, la ora 13.00, va fi inaugurat oficial Podul peste Dunăre de la Brăila, cea mai complexă și scumpă lucrare rutieră derulată de România în ultimii zeci de ani. Un pod suspendat de aproape 2 kilometri, al treilea pod suspendat ca dimensiune din țările UE și care a fost asemănat cu mult mai celebrul pod „Golden Gate” din San Francisco.

Inaugurarea sa vine însă cu întârziere – a fost promisă întâi în 2022 – și doar cu o parte din drumurile de legătură gata la momentul deschiderii traficului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro