Sari direct la conținut

Răspunsuri mai deștepte după ce spui „OK Google!” Compania va integra chatbot-ul Bard în foarte popularul său asistent vocal

HotNews.ro
Google Bard, Foto: Valerio Rosati, Dreamstime.com
Google Bard, Foto: Valerio Rosati, Dreamstime.com

​Asistentul vocal al Google, folosit zilnic de sute de milioane de oameni, va deveni mai „deștept” după ce va fi combinat cu chatbot-ul de AI generativ Bard. Asta va însemna că userii vor putea pune întrebări mult mai complexe decât „cum este vremea” sau „pune o alarmă pentru ora 18?”.

Asistentul vocal al Google, „trezit” cu celebra comandă „Ok Google!” este folosit de multă lume, însă nu a devenit mult mai bun în ultimii ani. Nu prea a progresat, iar răspunsurile lui sunt uneori enervant de slabe.

Urmează în câteva luni însă o schimbare care ar face ca Asistentul Google să fie mult mai bun, să devină conversațional și să răspundă și la întrebări legate de e-mail-uri, spre exemplu.

Schimbarea se va produce fiindcă chatbot-ul Bard, care acum câteva luni a fost lansat și în limba română, va fi integrat în asistentul vocal Google, astfel că userii ar trebui să poată pune întrebări mult mai complexe.

Google a început integrarea Bard cu alte aplicații ale sale – Gmail, Docs, Drive, Maps și YouTube – și când se va produce integrarea completă a Bard cu asistentul vocal, oamenii vor putea căuta anumite e-mail-uri cu ajutorul vocii, în Gmail.

Răspunsurile ar trebui să fie mult mai complexe decât ce oferă acum asistentul, dar există riscul ca Bard să răspundă greșit, așa că Google trebuie să găsească un echilibru.

Integrarea cu Bard va fi, fără îndoială, unul dintre cele mai mari „salturi” de upgrade din istoria Asistentului Google și aceste noi opțiuni vor fi disponibile inițial unui număr mai mic de useri, și nu doar în engleză.

Valerio Rosati, Dreamstime.com

Sursa: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro