Sari direct la conținut

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, despre cazul dronei: E o situație jenantă față de NATO / România ar trebui să ceară scuze Ucrainei

HotNews.ro
Anatol Salaru, Foto: Agerpres
Anatol Salaru, Foto: Agerpres

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că un incident precum prăbușirea unei drone rusești nu poate fi ascuns mai ales într-o țară europeană precum România.

Prin urmare, el crede că de vină pentru declarațiile oficialilor români, care s-au dovedit a fi incorecte, nu e reaua credință, ci incompetența unor responsabili din Ministerul Apărării, care s-au grăbit să nege că drona a căzut pe teritoriul României.

„E o situație foarte jenantă fiindcă unii oameni politici din România au învinuit Ucraina de rea-credință și de provocare și că Ucraina nu e suficient de recunoscătoare României pentru tot ajutorul acordat. Cred că trebuie să se recurgă la demiteri, cel puțin responsabilii din județul Tulcea trebuie demiși și cei care l-au dezinformat pe ministru. S-au grăbit să dea garanții că nu e nimic acolo”, a declarat Șalaru la B1 TV.

Acesta consideră că s-a văzut o situație jenantă în care partea română a pus la îndoială declarațiile lui Kuleba, ale conducerii Ucrainei și crede că „România ar trebui să-și ceară scuze de la partea ucraineană pentru aceste învinuiri”.

„Acest lucru nu poate fi ascuns, dar a fost incompetență din partea unor specialiști din cadrul Ministerului Apărării și acest lucru nu trebuie să se mai repete, deoarece o situație jenantă și față de partenerii NATO, și față de partenerii ucraineni”, a mai declarat fostul ministru Anatol Șalaru.

Președintele Iohannis a avut o primă reacție, în deschiderea summit-ului, după ce ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat în cursul acestei zile că bucăți de dronă au fost găsite pe teritoriul României, în județul Tulcea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro