Sari direct la conținut

Inelul rapperului Tupac a fost vândut cu peste un milion de dolari la licitație

HotNews.ro
Tupac Shakur, Foto: Kraft 74 / Dreamstime.com
Tupac Shakur, Foto: Kraft 74 / Dreamstime.com

Un inel în formă de coroană conceput și purtat de legenda rap-ului californian Tupac Shakur cu puțin timp înainte de uciderea sa în 1996 a fost vândut cu peste un milion de dolari la o licitație de hip-hop, potrivit AFP.

Bijuteria din aur, împodobită cu rubine și diamante, este acum cel mai scump obiect legat de hip-hop achiziționat vreodată la o licitație, potrivit Sotheby’s, care a organizat vânzarea online.

Inelul provine din colecția personală a lui Yaasmyn Fula, o prietenă apropiată a artistului și mama unui alt rapper, Yaki Kadafi, care a fondat grupul Outlawz împreună cu Tupac. Și el a fost ucis la câteva săptămâni după prietenul său din copilărie.

„Este un inel conceput de Tupac. Tocmai ieșise dintr-o perioadă de încarcerare în 1996 (pentru agresiune sexuală, n.r.)”, în timpul căreia a citit „Prințul” de Machiavelli, o carte care l-a „fascinat”, a declarat pentru AFP Cassandra Hatton, șefa departamentului de știință și cultură populară de la Sotheby’s.

Bijuteria a fost vândută cu exact 1.016.000 de dolari, inclusiv taxele și comisioanele, mult peste estimarea inițială, cuprinsă între 200.000 și 300.000 de dolari.

Rapperul, care s-a născut în cartierul Harlem din New York, dar a fost un simbol al rap-ului californian de pe coasta de vest, a purtat bijuteriile la ultima sa apariție publică, o ceremonie a MTV Video Music Awards, pe 4 septembrie 1996, cu nouă zile înainte de a fi împușcat mortal în Las Vegas, la vârsta de 25 de ani.

Cu piese precum „California Love”, „Dear Mama” și „Brenda’s got a baby”, este considerat unul dintre cei mai mari rapperi americani.

Asasinarea sa în urmă cu aproape treizeci de ani rămâne nerezolvată, iar poliția din Las Vegas a efectuat o nouă percheziție în urmă cu o săptămână în cadrul anchetei.

Inelul a fost vedeta acestei licitații cu peste o sută de obiecte, printre care haine rare, postere, fotografii și primele casete demo ale unor rapperi și grupuri devenite celebre, cum ar fi Wu-Tang Clan.

Locul de naștere al hip-hop-ului, New York-ul sărbătorește 50 de ani de când mișcarea s-a născut în ghetourile din Bronx și a devenit o cultură omniprezentă, de miliarde de dolari. (foto: Kraft 74 / Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro