Sari direct la conținut

SUA: Inflația determină Fed să mențină dobânzile și anticipează o singură reducere în 2024

HotNews.ro
Presedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, Foto: Jess Rapfogel / AP / Profimedia
Presedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, Foto: Jess Rapfogel / AP / Profimedia

Rezerva Federală a SUA (Fed) a menținut ratele neschimbate la 5,25%-5,50% la finalul ședinței de miercuri și a indicat că oficialii săi se așteaptă să le reducă în medie o singură dată în acest an, potrivit AFP.

Comitetul de politică monetară al băncii centrale (FOMC) a majorat prognoza de inflație pentru 2024 și 2025 la 2,6% și 2,3% și a raportat „progrese suplimentare modeste” în direcția atingerii țintei de inflație de 2%.

Pe de altă parte, previziunile privind creșterea produsului intern brut (PIB) rămân neschimbate față de cele publicate în martie: 2,1% în 2024 și 2,0% în 2025.

Președintele Fed, Jerome Powell, a avertizat că cifrele vor trebui să arate o scădere a inflației timp de mai multe luni înainte de a putea fi lansată reducerea ratei.

Dolarul, care s-a întărit odată cu scăderea euro la începutul săptămânii, în urma alegerilor europene, a pierdut mult din teren pe măsură ce perspectiva unei reduceri a dobânzii în acest an a devenit mai puternică.

Dolarul a pierdut 0,60% față de euro, ajungând la 1,0806 dolari pentru un euro în jurul orei 20:00 GMT.

Pe piața obligațiunilor, randamentele s-au retras, randamentul la doi ani, cel mai sensibil la modificările ratelor overnight ale Fed, scăzând la 4,76%, de la 4,83% în ziua precedentă.

Randamentul la zece ani a scăzut la 4,32%, de la 4,40% marți.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro