Sari direct la conținut

SUA: Un cuplu adept al teoriilor despre apocalipsă, judecat pentru o crimă triplă, inclusiv uciderea a doi copii

HotNews.ro
Chad Daybell si Lori Vallow, Foto: youtube.com
Chad Daybell si Lori Vallow, Foto: youtube.com

Lori Vallow și și Chad Daybell, adepți ai teoriilor despre apocalipsă, au apărut în fața unui judecător miercuri după ce au fost acuzati de o triplă crimă, inclusiv de uciderea celor doi copii ai lui Vallow din statul american Idaho, potrivit AFP.

Lori Vallow, adeptă a teoriilor care amestecă sfârșitul lumii și reîncarnarea, și Chad Daybell, autor de cărți ezoterice, au apărut prin videoconferință, la două zile după ce au fost acuzați de un juriu special pentru uciderea lui Tylee Ryan, în vârstă de 16 ani, și a lui Joshua JJ Vallow, un băiat de 7 ani cu autism, în acest stat din nord-vestul țării.

Cei doi copii au fost văzuți în viață ultima dată în septembrie 2019, iar trupurile lor au fost găsite în iunie 2020 lângă casa Chad Daybell din Rexburg.

Chad Daybell este, de asemenea, acuzat că și-a ucis soția, Tammy, în octombrie 2019, cu două săptămâni înainte să se mute cu Lori Vallow în Hawaii, unde cuplul s-a căsătorit.

Cei doi soți sunt acuzați și de înșelăciune. Lori Vallow a continuat să primească alocația pentru copii după ce Tylee și JJ au dispărut, iar Chad Daybell a profitat de două polițe de asigurare de viață încheiate pe numele soției sale.

Aceștia se confruntă cu pedeapsa cu moartea sau cu mai multe pedepse de cel puțin 10 ani de închisoare.

Cazul a început cu o plângere făcută în noiembrie 2019 de bunicii copiilor, îngrijorați de faptul că nu mai au noutăți.

Ancheta a luat o întorsătură groaznică când poliția a descoperit o serie de decese în anturajul lui Lori Vallow și al noului ei soț.

Pe lângă Tammy Daybell, al treilea soț al doamnei Vallow, Joseph Ryan, tatăl lui Tylee, a murit în 2018, aparent din cauza unui atac de cord.

În iulie 2019, cel de-al patrulea soț al său, Charles Vallow, cu care divorțase, a fost ucis de fratele lui Lori, Alex Cox, care a spus că acționase în autoapărare.

El însuși a murit în decembrie anul următor după ce a fost găsit inconștient în acasă.

Potrivit anchetatorilor, cuplul a susținut că trebuie să „scape” de spiritele rele care au transformat unii oameni în „zombi” și le-au împiedicat sufletele să acceseze paradisul. Lori Vallow i-a considerat pe cei doi copii ai săi „zombi”.

Chad Daybell este programat să apară din nou pe 9 iunie. Următoarea apariție a lui Lori Vallow nu a fost anunțată, deoarece a solicitat o amânare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro