Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Amit Singhal vicepresedinte Google : "Visul meu este sa va facem mai intelept"; Feuda lui Halaicu de la Mogosoaia; De ce tusim noi cand raceste Grecia; Sotia lui Tatulici a asmutit Camatarii pe un datornic

HotNews.ro
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto

Octavian Bellu, antrenorul lotului national feminin de gimnastica: „Era normal sa fim priviti cu neincredere”. Octavian Bellu (61 de ani) are exercitiul succesului. Antrenorul lotului feminin de gimnastica a redeschis „fabrica de medalii”, impreuna cu Mariana Bitang, partenera sa din viata de zi cu zi dar si din sala de sport. In weekend-ul trecut, la Campionatul European gazduit de Bruxelles, capitala Belgiei, fetele pregatite de cuplul Bellu-Bitang au cucerit titlul pe echipe. Victoriile au curs in cascada si gimnastele au mai adunat trei medalii de aur si doua de argint. Cunoscut ca fiind „mana forte”, Bellu nu isi permite sa savureze prea mult evolutia de la Europene. Pentru echipa sa, mare provocare a anului va fi Olimpiada de Vara de la Londra. Integral in EVZ.

De ce tusim noi cand raceste Grecia. In Romania, euro se intareste, in timp ce deprecierea leului a depasit in ultimele saptamani mai multe praguri istorice. Chiar daca prabusirea monedei nationale in raport cu cea europeana are si resorturi interne, inclusiv in schimbarile bruste la nivelul guvernului, o data cu amplificarea problemelor din Grecia economia Romaniei risca sa fie prinsa intr-o serie complicata de turbulente. Statul elen ar putea intra in incetare de plati la inceputul lunii iunie, mai devreme decat se credea, a avertizat luni premierul Lucas Papademos, seful guvernului care ar fi trebuit sa-si incheie mandatul o data cu formarea unui nou executiv dupa alegerile de la inceputul lunii mai, informeaza Romania Libera.

Amit Singhal vicepresedinte Google : „Visul meu este sa va facem mai intelept”. Vicepresedintele Google viseaza ca motorul lui de cautare sa ajunga sa gandeasca intr-o zi asa cum o fac oamenii. Amit Singhal este omul responsabil pentru rezultatele exacte pe care le ofera Google de fiecare data. Vicepresedintele companiei, supranumit „guru al tehnologiei,” supervizeaza de 12 ani cautarile. El ne-a vorbit, in exclusivitate pentru Romania, despre viitorul cautarilor online si despre filosofia companiei pe care o reprezinta. Integral in Adevarul.

Varigile slabe ale guvernului Ponta: Andrei Marga, Ioan Mang si Daniel Constantin. A trecut o saptamana si noul guvern continua sa traga dupa el trei verigi ruginite. Plagiatorul Mang este cel mai activ: trece pe la toate emisiunile si vorbeste despre reforma. O tine langa ca plagiatele care au scandalizat o lume intreaga nu sunt ale lui. EVZ produce dovada ca ii apartin. Rusofilul Marga de la Externe, bine sfatuit, probabil, de prietenul de la GRU, a bagat capul la cutie si tace. Daniel Constantin, Ala Micu de la Agricultura, vrea sa restaureze sistemul national de irigatii. O lucrare de sute de milioane. Poate ca Voiculescu, la care e dator vandut, nu-l va presa cu datoria. Ponta tace si trage, relateaza EVZ.

Sotia lui Tatulici a asmutit Camatarii pe un datornic. Dupa iesirea triumfala din inchisoare, de acum doi ani, calare pe un armasar, temutul interlop Nutu Camataru s-a abtinut de la declaratii. Ieri insa, cand s-a predat, si-a lasat calul acasa si si-a luat vorbele cu el. „Eu am stat cu baiatul meu, care e minor, are 14 ani. N-are mama, cu cine sa stea? Nu am fost dat in urmarire, nu nimic. Noi ne-am facut pedepsele. Sunt aici din cauza sotiei lui Tatulici”, a declarat acesta. Numele Mihaelei Tatulici apare intr-unul dintre dosarele Camatarilor, ca fiind intermediarul unei afaceri de 400.000 de euro, anunta Adevarul.

Cea mai scumpa fata: Pamela Anderson Ciubotariu. Vedetele la moda in showbiz sau in sport au o influenta majora asupra numelor alese de parinti copiilor lor. Nu e doar o dovada de provincialism a romanilor, se intampla peste tot in lume, existand studii serioase care demonstreaza acest lucru. La Iasi, un tata a spart orice bariera de non-conformism, botezandu-si cei doi gemeni nou nascuti simplu si cuprinzator: Messi si Ronaldo. Din pacate, Messi n-a supravietuit decat o luna, scrie EVZ.

Sever Voinescu: „Am cautat prea mult obedienta si nu competenta”. Deputatul PDL Sever Voinescu, 43 de ani, crede ca fostul premier Mihai Razvan Ungureanu ar trebui sa intre cat mai repede in PDL, chiar daca nu va fi primit cu bratele deschise. Purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor explica indirect de unde se trage esecul „intelectualilor” din partid, care cred ca „propriile lor merite de biblioteca sau academice ar trebui sa se traduca intr-o inalta protectie”. Din punctul sau de vedere, Ungureanu ar trebui sa plece de la alta premisa: „Cineva care vrea sa ajunga presedinte trebuie sa dea multe batalii politice inainte de a ajunge acolo”. Integral in Romania Libera.

Feuda lui Halaicu de la Mogosoaia. Primul primar al Capitalei, din epoca postdecembrista, Crin Halaicu (60 de ani), s-a numarat printre milionarii in dolari ai Romaniei. In 1992, cand a ajuns primar general din partea PNL, Halaicu locuia intr-o casa modesta. La finalul mandatului de primar, frapa prin opulenta. Crin Halaicu a ales sa dispara de pe scena politica, dupa ce si-a finalizat mandatul de patru ani. Afacerile imobiliare i-au mers o perioada. Acum, firmele sale nu-i mai aduc aproape niciun profit. Aproape te intrebi cum isi permite sa-si intretina domeniul de la Mogosoaia, scrie Adevarul.

Nodul columbian al afacerilor Karachi si Bettencourt. Nicolas Sarkozy nu va pierde doar functia de la Elysee in urmatoarele zile, ci si imunitatea prezidentiala care il proteja de eventuale urmariri in justitie si impiedica chiar si audierea sa ca martor. Fara aceasta imunitate, el ar putea fi audiat in justitie in mai multe dosare in care apare numele sau. Anchetele au descoperit si ca unii dintre apropiatii sai si-au facut ascunzatori secrete luxuriante. Din 16 iunie, o luna dupa transferarea puterii catre presedintele ales, socialistul Francois Hollande (15 mai), Nicolas Sarkozy va redeveni un cetatean ca oricare altul. Continuarea in Romania Libera.

Ardeal, pamant britanic. In localitatea sibiana Sibiel a fost, ieri, forfota mare. Cum oaspetii de rang inalt nu trec pragul Sibielului in fiecare zi, toata lumea a incercat sa se pregateasca cat mai bine pentru reprezentantii Casei Regale Britanice care au ajuns la Sibiel. Este vorba despre printul Edward, duce de Kent, var al reginei Angliei si unchi al printului Charles, insotit de fiul sau Earl St. Andrew, Jessica Luke Douglas, apropiata a Casei Regale si presedinte al Fundatiei Mihai Eminescu Trust, Jeremy Amos, arhitect din Londra, specializat in restaurarea de case, si Caroline Fernolend, vicepresedintele Mihai Eminescu Trust, fundatia pe care printul de Wales o are in Romania, relateaza Adevarul.

Cine ar trebui sa mearga la Consiliul European? Cine trebuie sa mearga la Consiliul European, presedintele sau primul ministru? Disputa este inevitabila din cauza faptului ca insasi Constitutia Romaniei prilejuieste confuzii. Nu este adevarat ca vinovati ar fi doar oamenii, ca vanitatea si nestapanirea unuia sau altuia ar purta intreaga raspundere. Oricat ar fi ei de moderati si inclinati catre sacrificiu de sine, inaltii demnitari ai statului nu pot ceda de fiecare data decat abdicand de la misiunea pentru care au fost investiti. De exemplu, atunci cand Consiliul European discuta despre limitele deficitului bugetar, prezenta prim-ministrului Romaniei este indispensabila, scrie Deutsche Welle.

Avem cele mai multe animale salbatice din Europa. Cum „combate” statul roman comoara din paduri. Pe un panou cu bube de rugina, fotografiat intr-o zona montana din Romania, sta scris, probabil de cateva zeci de ani, mesajul: „Un lup distruge anual cel putin 4 cerbi, 7 ciute, 2 vaci, 40 de oi”. Ce se cunoaste mai putin este ca acel lup, alaturi de animale din fauna mare ca ursul si rasul, ar putea fi asezate oricand pe cartea de vizita a Romaniei in Uniunea Europeana, relateaza GreatNews.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro