Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Cat costa sa ajungi europarlamentar PSD; Cum cuceresc Traian Ungureanu si Sever Voinescu alegatorii din Berceni; Teodosie: este o inscenare. Patriarhia: filmul e indubitabil; Ce mai reclama romanul: ingerul trist, sicriul si „mielul de portbagaj“; Tata si fiica rapiti de pirati

HotNews.ro

Cat costa sa ajungi europarlamentar PSD. Candidatii PSD la Parlamentul European vor trebui sa bage adanc mana in buzunarul lor si al sponsorilor. Partidul nu este dispus sa finanteze decat partial campania pentru alegerea lor in legislativul de la Bruxelles. Fiecarui candidat i s-a „recomandat” sa contribuie cu minimum 50.000-60.000 de euro, suma la care sa mai adauge si donatiile sponsorilor. Aristide Roibu, trezorierul PSD, dar si eurocandidat, estimeaza costurile campaniei la 20 de milioane de lei, desi plafonul maxim legal este de 65 de milioane, scrie EvZ.

Cum cuceresc Traian Ungureanu si Sever Voinescu alegatorii din Berceni. Candidații PD-L la PE, Cristian Preda și Traian Ungureanu, impreuna cu deputatul Sever Voinescu, s-au intalnit ieri cu activul de partid din sectorul 4, cerandu-le sa aduca integral PD-L la putere la urmatoarele alegeri. In vorbele liderului PD-L sector 4, Romeo Raicu, ar fi vorba de o „revoluție de catifea”, in cei ai lui TRU de o „revoluție de catifea armata” pentru a instaura „opera de guvernare integrala” a PD-L, scrie Gandul.

Birocratii de la Justitie fenteaza salarizarea unitara. Ideea premierului Emil Boc de a realiza o lege unitara de salarizare pentru toti bugetarii a fost deja sabotata de reprezentantii Ministerului Justitiei. Potrivit proiectului de lege elaborat de guvernul Boc, toti angajatii din institutiile de stat, incadrati pe aceleasi posturi conform nomenclatorului de meserii, ar trebui sa aiba acelasi cuantum al salariului lunar. Conducerea Ministerului Justitiei a gasit un tertip pentru a-i rasplati regeste pe angajatii sai pe posturi de consilieri juridici asimilati magistratilor, scrie Cotidianul.

„Am fost ostaticul piratilor”. Piratii somalezi au sechestrat marti seara o nava comerciala cu 11 marinari romani la bord chiar de sub nasul navelor militare. In ciuda numarului mare de vase de razboi trimise in Golful Aden, fenomenul pirateriei pare scapat de sub control. Va prezentam in continuare marturia unui marinar roman sechestrat intr-un alt raid al piratilor, eliberat intre timp. „Pe 21 februarie dupa-amiaza au creat o diversiune. Patru salupe cu oameni neinarmati au atras navele militare in alta parte. La 6:20 dimineata ne-au atacat pe noi”. Integral in Romania libera.

Ce mai reclama romanul: ingerul trist, sicriul si „mielul de portbagaj“. ANPC inregistreaza in continuare reclamatii bizare, romanii avand probleme tot mai diversificate. De pilda, o femeie s-a plans inspectorilor ca a comandat un monument funerar pentru sotul trecut de mult la cele vesnice, iar unul dintre cei doi ingeri sculptati pe piatra de mormant are fata trista. Tot din zona serviciilor funerare, un barbat s-a plans ca sicriul cumparat pentru a-si inmormanta soacra s-a desprins. Omul a cerut sa primeasca alt sicriu la schimb sau sa i se dea banii inapoi. Problema e ca a depus reclamatia dupa inmormantare, iar pentru a fi despagubit trebuia sa se prezinte cu produsul defect, scrie Gandul.

Ministrul Paleologu: o pleasca de mandat cu 20 de perle. S-a definit drept “soricel”, a numit institutia pe care o conduce drept “hamacul cu grenade al Guvernului”, iar cuvantul “pleasca” s-a lipit de el ca marca de scrisoare. Prin colectia sa de perle, Theodor Paleologu n-are rivali la titlul de cel mai exotic ministru. “Am fost intotdeauna foarte cuminte. Cred ca pentru docilitatea mea, multa lume ma si promoveaza”, marturisea modest ministrul Culturii Theodor Paleologu intr-o conferinta de presa, potrivit Cotidianul.

Teodosie: este o inscenare. Patriarhia: filmul e indubitabil. Dezvaluirile Romaniei libere referitoare la metodele prin care se poate ajunge preot fara respectarea regulamentelor Bisericii Ortodoxe au starnit reactii stranii din partea institutiilor vizate. Arhiepiscopul Tomisului si-a angajat trei avocati care i-au atacat ieri intr-o conferinta de presa pe reporterii Romaniei libere. „Un biet frustrat” – asa a fost catalogat unul dintre jurnalisti. Conducerea Universitatii „Ovidius” din Constanta, unde reporterul a fost inscris la interventia Arhiepiscopului Teodosie, afirma, in ciuda dovezilor prezentate, ca jurnalistul nu este inmatriculat in aceasta unitate de invatamant, scrie Romania libera.

Tata si fiica rapiti de pirati. Ruxandra Sarchizian (31 de ani) se afla pe nava Victoria alaturi de tatal sau. Tanara este din Constanta si naviga de sase ani. La bordul navei Victoria, capturata de piratii somalezi in Golful Aden, se aflau 11 marinari romani, printre care si o tanara de 31 de ani care naviga de sase ani. Familiile marinarilor rapiti traisc adevarate drame. Ei stiu ca acum totul depinde de modul in care autoritatile vor purta tratativele, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro