Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Ce a spus Elena Ceausescu despre Ion Iliescu; Inregistrare audio din sedinta in care Nokia a anuntat angajatii ca pleaca din Romania; Cum sunt initiati yoghinii in MISA: vad filme despre sex si se integreaza in Absolut printr-o "capsula spatiala"; Pacuiul lui Soare, comoara pierduta in adancul Dunarii

HotNews.ro
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto

Ce a spus Elena Ceausescu despre Ion Iliescu. Evenimentul Zilei continua seria dezvaluirilor incendiare facute in premiera de catre generalul Nicolae Stan cu privire la Elena Ceausescu si nu numai! Generalul spune ca l-a avertizat pe Ion Iliescu, inca din octombrie 1989, ca ii va lua locul lui Ceausescu. „Am facut si un pariu pe o sticla de whisky”!, spune Nicolae Stan, intr-un interviu acordat in exclusivitate „Evenimentului zilei”. „Iar „madam” Ceausescu, la Iasi, la inaugurarea lucrarilor la un combinat, i-a zis lui Ceausescu, de fata cu mine, despre Ion Iliescu”, scrie EVZ.

Inregistrare audio din sedinta in care Nokia a anuntat angajatii ca pleaca din Romania. Comisia Nationala de Prognoza (CNP) va evalua in urmatoarea perioada care va fi impactul asupra cresterii economice al retragerii Nokia din Romania, a declarat joi pentru gandul Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza. „Am aflat de putin timp (despre inchiderea fabricii Nokia -n.red.) si vom face o evaluare, inainte de a ne pronunta. Oricum, efectul pe acest an este de asteptat sa nu fie semnificativ. Sunt insa si efecte indirecte, legate de mediul de investitii. La prima vedere, 2.000 de angajati, raportat la 6 milioane (de angajati in Romania-n.red.) nu este mult”, a declarat Ion Ghizdeanu. Productia fabricii de la Jucu reprezinta 1,3% din PIB al Romaniei, insa valoarea adaugata creata este mult mai mica, de circa 0,25% din PIB, ca urmare a fluxului consistent de componente, potrivit grupului european de investitii Avaron, anunta Gandul.

Cum sunt initiati yoghinii in MISA: vad filme despre sex si se integreaza in Absolut printr-o „capsula spatiala”. Pentru a spori curiozitatea participantilor la conferinta de deschidere a anului I de yoga, adeptii lui Bivolaru i-au „ademenit” pe participanti cu o sedinta de Samadhi Tank, adica o capsula in care sa pluteasca ca intr-o nava spatiala. Deschiderea noului sezon de cursuri MISA a debutat, miercuri seara, cu mult cantec. Zeci de oameni curiosi de mesajul fericirii supreme transmis de o femeie goala de pe pliantele de prezentare anuntau o seara speciala. Mai mult, inca de la intrarea in ashramul misanilor aflat intr-o cladire din Pipera, acolo unde s-a tinut seminarul de initiere, fiecare a primit un bilet la „tombola extraordinara” in urma careia putea castiga o sedinta in Samadhi Tank. Un soi de relaxare intr-un fel de capsula semanatoare navelor spatiale in care se poate pluti datorita concentratiei mari de saruri si minerale dizolvate, informeaza Adevarul.

Interviu cu Anca Boagiu pe GANDUL: Cred ca este nevoie de o REMANIERE guvernamentala. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat astazi la „Interviurile Gandul”, ca, in opinia sa, o remaniere guvernamentala trebuie facuta, insa subiectul nu a fost discutat, institutional, in cadrul PDL. Ea nu a exclus ca acesta sa fie un punct pe ordinea de zi la intalnirea de duminica pe care o au programata democrat-liberalii si la care este asteptat si presedintele Traian Basescu

Legenda principelui Diamandi. Informatiile oficiale despre statul aromanilor din Balcani au fost ocultate cu grija in perioada comunista, iar multe dintre relatari sunt la granita dintre mit si realitate. Una dintre cele mai ascunse episoade din istoria romanilor este legata de aventura unui adevarat James Bond al romanilor. Este vorba despre un superspion din timpul celui de-al doilea razboi mondial, care a reusit, la un moment dat, sa isi creeze propriul sau principat in nordul Peninsulei Balcanice, cu ajutorul aromanilor din zona Pindului. Datele istoriografice despre acesta sunt putine, iar aromanii pastreaza relatari aflate la granita dintre legenda si adevar. Multe dintre aceste relatari nu au putut fi verificate cu ajutorul unor cercetari in arhive, deoarece documentele au fost incendiate in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Asa ca povestea principelui Diamandi este bazata pe relatari vorbite ale celor care au trait evenimentele. Iata cum suna povestea principatului aromanilor din Balcani, scrie Romania Libera.

Consilierii ministrului Boagiu, bugetari de lux. Consilierii personali ai ministrului transporturilor, Anca Boagiu, au doua norme la stat. Castiga salarii mici in minister, de aproximativ 2.000 de lei, dar primesc indemnizatii grase de la ROMATSA, eterna vaca de muls a Ministerului Transporturilor. Potrivit declaratiilor de avere privind veniturile pe 2010, postate pe site-ul Ministerului Transporturilor, dintre cei 11 salariati arondati cabinetului ministrului Anca Boagiu, sapte consilieri norocosi pleaca acasa, lunar, cu venituri de peste 5.000 de lei. Chiar daca presteaza aceeasi munca la Ministerul Transporturilor, directorul de cabinet al ministrului Boagiu, Mirela Dumitrescu si consilierii personali Aureliu Dumitrescu, Doina Tanase, Hatieganu Vlad, Gabriel Mosnea si Laura Cirtog incaseaza lunar indemnizatii de la ROMATSA de cel putin 3.000 de lei, anunta Puterea.

Gusturile „rafinate” ale unui mare hot ajuns politist: n-a dat doi bani pe colectia Romanitei Iovan. Un fost spargator de case ii initiaza pe politisti in „arta” furtului si a inselaciunii. Are aproape 60 de ani si este in forma. In fiecare dimineata face flotari si se lauda ca iubitele sale nu au mai mult de 30 de ani. „Sa nu scrieti ca sunt spargator de case!”, sare imediat barbatul. „Sunt fost spargator! Acum am alte principii. Ajut politistii sa prinda hotii si fac figuratie. Apar pe TV! Deci, sa fim intelesi de la inceput. Nu imi dati numele in ziar. Puteti sa imi dati doar porecla. Sa nu incurcam niste lucruri… Vreau sa mai prind si alti hoti. Eu am facut 11 ani de puscarie, pe toti inainte de Revolutie!”, a precizat fostul hot: Spune ca vrea sa i se spuna „Costa Gavras”. Ca pe celebrul regizor grec. Nu se stie exact de ce, informeaza EVZ.

Cum ii vana Ceausescu pe consilierii sovietici. In calitate de sef al DSPA, Ceausescu trebuia sa accepte formal colaborarea cu consilierii sovietici din Ministerul Apararii. Pe la spate insa, contesta ingerintele Moscovei in politica interna a Romaniei. Generalul (r) Ion Coman a fost unul dintre colaboratorii lui Nicolae Ceausescu la Directia Politica Superioara a Armatei. In exclusivitate pentru ziarul „Adevarul”, generalul (r) Coman relateaza experienta sa pe langa Ceausescu in anii ’50, cand acesta era seful DSPA. „Eu am fost primul comandant de armata cu studiile in tara”, rosteste cu mandrie generalul in rezerva Ion Coman, fost ministru al Apararii Nationale inainte de 1989. Ii datoreaza aceasta lui Nicolae Ceausescu, omul care i-a influentat multe dintre deciziile si pasii carierei, scrie Adevarul.

Pacuiul lui Soare, comoara pierduta in adancul Dunarii. Dunarea, al carei nivel scade de saptamani la rand, scoate la iveala una dintre cele mai misterioase cetati din Romania, Vicina, cunoscuta si sub numele de Pacuiul lui Soare. Insula situata in apropierea localitatii Ostrov, in mijlocul Dunarii, ar putea fi una dintre atractiile turistice ale Dobrogei, precum muntele Saint-Michel din nord-vestul Frantei, care in timpul fluxului devine insula in Marea Manecii, fapt ce atrage an de an foarte multi turisti. Locul dobrogean care adaposteste de mii de ani cetatea Vicina, cunoscut si sub numele de Pacuiul lui Soare, are o plaja cu nisip fin, iar pe intinderea dintre ape peisajul este completat de prezenta egretelor, cormoranilor dar si a pelicanilor care se adapostesc in frunzisurile ulmilor, visinilor salbatici sau ale perilor padureti. Fluviul este cel care modeleaza chipul insulei. Cand debitul Dunarii creste cetatea de abia mai poate fi zarita si chiar se cufunda in ape, iar cand Dunarea se retrage Pacuiul lui Soare se dezveleste si ofera generos un peisaj unic. In prezent se mai vede 10-15% din cetate. In anii 50 era cam 25% vizibiala. Apa roade din ce in ce mai mult, iar prin lucrarile care s-au tot facut pe Dunare s-a accelerat procesul de eroziune, anunta Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro