Subiectele Zilei: Elena Udrea a impartit sinistratilor din Saucesti ciocolata si pantofi negri cu toc; Bulevardul Unirii, intre Champs Elysee si penele de curent tipice Capitalei; Cum traieste un sat dupa potop; Sculptorul abonat la municipalitate, milionar in euro
Bulevardul Unirii, intre Champs Elysee si penele de curent tipice Capitalei. „Apartamentele de pe Bulevardul Unirii au fost construite pentru a fi folosite ca locuinte de serviciu pentru cei care urma sa lucreze in Casa Poporului. Dar acestia nu doreau sa renunte la casele lor pentru a se muta la bloc”, povesteste arhitectul-sef al Casei Poporului. Bulevardul Unirii din Bucuresti este si astazi una dintre cele mai scumpe zone din oras. Cu o lungime de circa 3,5 kilometri, intre Piata Constitutiei si Piata Alba Iulia, fostul bulevard „Victoria Socialismului” are in prezent aproximativ 6.000 de apartamente spatioase, cele mai multe de trei si patru camere, care pot fi evaluate la peste un miliard de euro. Integral in Gandul.
Elena Udrea a impartit sinistratilor din Saucesti ciocolata si pantofi negri cu toc. Elena Udrea a mers joi seara in comuna bacauana Saucesti, grav afectata de inundatii, aducand cu ea ajutoare pentru sinistrati: ciocolata si pantofi negri cu toc. Aflat alaturi de Udrea, Mihai Banu, deputat PDL de Bacau, a spus despre pantofi ca sunt „numai buni pentru bal”. Ministrul Dezvoltarii si Turismului a ajuns la Saucesti in jurul orei 19.00. A venit cu mai multe sacose pline cu ciocolata, spunand ca a golit o benzinarie, informeaza Mediafax. Integral in Gandul.
Consolidarea creditului, plusuri si minusuri. Fiecare salvare pe care v-o ofera banca va poate pune in reale dificultati pe termen lung daca nu gestionati cum trebuie bugetul familiei, mai ales cand tentatia de a cheltui este mare. Dupa ce s-au supraindatorat, implicandu-se in trei sau patru imprumuturi plus carti de credit, multe persoane s-au vazut in postura nu a nu mai putea plati toate datoriile pe care le acumuleaza lunar. Acum, odata cu taierile de salarii de 25% din sectorul bugetar, EVZ vine in sprijinul cititorilor si va prezinta o analiza a celor mai bune solutii cu avantajele si dezavantajele fiecareia. Integral pe EvZ.ro.
Punem taxa, dar nu avem inca autostrazi finalizate. Ministrul Berceanu intentioneaza sa puna taxa de 3 sau 4 euro/100 km pentru soferii care vor dori sa ajunga la mare, fara sa stie cand exact va fi gata lucrarea, care intregistreaza deja intarzieri. Introducem taxa inainte sa avem autostrazi! Asta intentioneaza sa faca autoritatile romane din vara anului viitor, cand estimeaza ca se va finaliza in mare parte tronsonul care duce spre litoral. „In sezonul estival 2011 se va circula pe autostrada de la centura Pitesti la centura Constanta, dar pe Cernavoda-Constanta s-ar putea merge pe cate o banda pe sens pe autostrada”, a afirmat recent ministrul transporturilor, Radu Berceanu. Romanii care vor beneficia de aceasta facilitate vor trebui insa sa plateasca 3 sau 4 euro/100 de kilometri, asa cum anunta ministrul de resort. Integral pe EvZ.ro.
Politistii, cei mai activi braconieri. Asociatiile de vanatoare spun ca politistii si politicienii sunt cei mai numerosi in topul vanatorilor-penali. Cu sulita pe cal, cu arbaleta, cu haita de ogari. Asa se „tes” acum povestile vanatoresti, iar notiunea de „etica” a cam disparut. Mai grav este ca aceia care fac legile sau trebuie sa le aplice – politicienii si politistii – sunt considerati cei mai mari braconieri. Goana dupa vanat face ca, de multe ori, padurarii sa duca adevarate razboaie cu infractorii. Noaptea, in fondurile de vanatoare se duc lupte care se lasa adesea cu victime. In judetul Giurgiu, de pilda, braconajul a luat amploare, fiind aproape de necontrolat. Localnicii spun ca politistii ar fi si ei complici si ca unii dintre ei ar organiza chiar partide ilegale de vanatoare. Integral pe EvZ.ro.
Cum traieste un sat dupa potop. Satul Calinesti din judetul Suceava se pregatea de nunta acum 10 zile, cand a fost lovit de o viitura care a luat cu ea trei oameni si cateva case. O saptamana mai tarziu, pe ulita bisericii rasuna cantece de nunta pentru cei vii, dar si pentru cei morti. Satenii incearca sa se impace cu apa care le-a schimbat viata. Integral in Romania Libera
Sculptorul abonat la municipalitate, milionar in euro. Municipalitatea bucuresteana da peste un milion de euro pentru doua statui din bronz, care ii infatiseaza pe Lascar Catargiu si Alexandru Ioan Cuza, sculptorului Ioan Bolborea. Statuia lui Lascar Catargiu va costa municipalitatea aproximativ 415.000 de euro, contractul fiind atribuit in urma unei negocieri fara anunt de participare la licitatie publica, in timp ce statuia lui Alexandru Ioan Cuza va costa municipalitatea aproape 715.000 de euro. Contactat de RL, sculptorul Ioan Bolborea sustine ca atuul datorita caruia a castigat proiectele este fabrica sa, pe care o considera „cea mai serioasa institutie de arta monumentala din tara”. „Am fabrica cu 20 de muncitori, am turnatorie, am ipsosarie, am colegi sculptori restauratori cu care colaborez, deci nu le fac eu pe toate”. Integral in Romania Libera.
Martor la catastrofa de la Tuzla: „I-am auzit strigand cand ardeau de vii”. Tractoristul Ion Negru (41 de ani) s-a aflat la numai 30 de metri de avionul mortii. Barbatul i-a vazut pe cei doi supravietuitori cum au iesit din avion si a auzit strigatele de groaza ale celor ramasi inauntru. Luni, la ora 17.40, tractoristul Ion Negru din Tuzla se afla pe camp, aproape de pista aerodromului. Ca orice localnic, omul este obisnuit cu activitatea aviatorilor si cu aparatele de zbor care survoleaza zona, scrie Adevarul.