Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Fost sef al Politiei Romane, Ion Pitulescu: "Romania este un stat mafiot!"; Episodul homosexualitatii lui Ceausescu de la Doftana; Ce cautau fotbalistul si politistii in reteaua inmatricularilor ilegale

HotNews.ro
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto

Harta clanurilor interlope din Romania. VerticalNews prezinta cea mai completa si cea mai recenta harta a infractionalitatii si a interlopilor din Romania, impartita pe regiuni si zone de influenta. Clanurile interlope au pus stapanire pe o mare parte din Romania. Daca ne-am uita la o harta a tarii si am colora fiecare judet in care exista grupari mafiote, foarte putine ar fi zonele care ar ramane necolorate. Cele mai multe sunt in Bucuresti, unde fiecare sector este stapanit de mai multe clanuri. La fel de bine stau si orase precum Pitesti sau Craiova, unde tensiunile dintre bande au rabufnit in plina strada, cu bate, sabii si topoare. De multe ori, procurorii si-au facut treaba si i-au arestat pe infractori. Degeaba insa, deoarece judecatorii i-au pus adesea in libertate sau le-au dat niste pedepse derizorii: cateva sute de lei amenda pentru deranjarea linistii publice sau ani de inchisoare, dar cu suspendare. Integral in Vertical News.

Cum monitoriza Aurel Matiut, fostul sef al vamilor din vest, sumele primite de la traficantii de tigari. In declaratiile din Dosarul Moravita este mentionat destul de des numele lui Aurel Matiut, fost sef al Directiei Generale pentru Accize si Operatiuni Vamale Timisoara. El este acuzat ca numea pe posturile importante oameni de incredere, pentru a supraveghea traficul de tigari, tocmai pentru ca o importanta parte din banii incasati de la contrabandisti ajungea ulterior la el. „Cu privire la Darabut Florin, arat ca acesta era foarte atent la sumele de bani care se primeau de la traficantii de tigari si la cantitatea de tigari de contrabanda introdusa in tara, acesta tinand legatura in mod direct cu Aurel Matiut – directorul Directiei Generale pentru Accize si Operatiuni Vamale Timisoara, scrie Adevarul.

Harta infractiunilor din Romania: Bucuresti si Arges, criminalitate sporita. Covasna pare sigura. Romania a ajuns un stat mafiot, unde violenta interlopilor se impleteste cu mafia gulerelor albe.Infractiunile cu violenta au devenit tot mai dese, la concurenta cu faradelegile savarsite de functionari spagari ai statului. VerticalNews a facut o harta completa a interlopilor, a prezentat un tablou al mafiei gurelelor albe si imaginea ca Romania s-a tranfosrmat intr-un stat mafiot. A spus asta si un fost sef suprem al Politiei Romane. Acum, VerticalNews a realizat o harta a infractiunilor inregistrate in scriptele fiecarui Inspectorat Judetean de Politie in decursul primei jumatati a acestui an. Statisticile releva in mod fidel care este desfasurarea si dezvoltarea fenomenului infractional in Romania, oglindind, de asemenea, si activitatea autoritatilor, relateaza Vertical News.

Cum omoara romanii gaina germana in Bavaria. Munca in Germania pare sa nu mai fie o solutie pentru cei care vor sa puna bani deoparte, spune un roman care a lucrat intr-o fabrica. La ora trei dimineata, muncitorul Gheorghe Matei sare constiincios din pat. Afara, in micul sat bavarez Oberzeitldorn a.b. Kirchroth e o liniste deplina, iar cladirea in care sunt cazati claie peste gramada 45 de muncitori romani inca este scufundata in tacere. Toti lucreaza in fabrica nemteasca Bogen, unde se proceseaza carnea de pui. Seful e slovac. „La astia, la nemtii astia, nici cocosii nu canta, domn’le”, se mira Matei. Bajbaie prin camera ingusta si injura cand se loveste de patul lui Gheorghe Laurentie, zis „Tampitel”, informeaza EVZ.

Fost sef al Politiei Romane, Ion Pitulescu: „Romania este un stat mafiot!”. Fost sef al Politiei Romane, chestorul Ion Pitulescu a ramas in memoria natiei ca politistul care a incercat sa destructureze clanurile mafiote. S-a dat la interlopi, a arestat cativa dintre acestia, dar a ramas cu gustul amar al infrangerii. Ca sa-si mai verse din naduf, a scris o carte „Crima organizata. Al treilea razboi mondial”, volum in care da detalii despre lumea banditilor si legaturile acestora cu autoritatile. Dezvaluie ca Fane Spoitoru, interlopul numarul unu al Romaniei din anii 90, a devenit puternic si de temut dupa ce a beneficiat de „prietenia unor politisti cu functii inalte, de bunavointa unor procurori si de clementa induiosatoare a unor complete de judecata”. Acum, fostul ofiter Pitulescu sustine ca interlopii sunt mult mai puternici, mai dedicati, iar legaturile lor cu diversi politisti sau magistrati sunt si mai multe, si mai stranse, anunta Vertical News.

Detinutii cuminti sunt scosi la lucru cu bratari GPS. Un grup de puscariasi din Iasi simte gustul libertatii cu cateva luni inainte de eliberare. Ei lucreaza printre civili, paziti doar de niste bratari GPS. Se simt oarecum liberi, desi mai au ceva timp pana cand vor pleca acasa din inchisoare. Libertatea inseamna pentru 22 de detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi munca dincolo de poarta puscariei, supravegheati in timpul programului doar de bratarile cu GPS pe care sunt nevoiti sa le poarte pe piciorul stang. Nu pot face nicio miscare gresita, pentru ca bratara transmite in penitenciar si daca fac un pas mai la stanga, sau mai la dreapta, scrie EVZ.

Un judecator CCR ii explica lui Basescu regula 50%+1. Ion Predescu, pentru Gandul:”Partid sau alianta electorala e tot una. Daca are peste 50% evident ca numeste premierul”. Traian Basescu vrea sa tranteasca usa in nas USL-ului, sustinand ca 50%+1 obtinut in alegeri nu-i va garanta, din 2012, premierul decat daca PSD si PNL fuzioneaza. Un judecator al Curtii Constitutionale il contrazice. „Partid sau alianta electorala este tot una in aceste conditii. Daca are peste 50% evident ca numeste premierul. Cu atat mai mult cu cat o coalitie preelectorala, care creeaza majoritate, isi poate numi premierul, o alianta electorala constituita tocmai pentru a participa impreuna la alegeri are dreptul sa faca acest lucru”, a declarat, pentru gandul, Ion Predescu, judecator la Curtea Constitutionala(CCR). Integral in Gandul.

„Regele ciobanilor din Romania”. Cresterea oilor poate deveni o afacere extrem de profitabila. O dovedeste Dumitru Andresoi din Hunedoara care in 2001 a cumpara 80 de oi, „ca hobby”, iar acum a ajuns sa fie proprietar peste aproape 20.000. Numai din vanzarea mieilor castiga anual un milion de euro. Stabilim sa ne intalnim cu crescatorul de oi la Calan. La locul si ora stabilite, nici urma de oierul nostru. In schimb, dintr-un Jeep Grand Cherokee coboara un domn imbracat in costum elegant si incaltat cu pantofi fini, ce tine un telefon Nokia business in mana: „Eu sunt Andresoi”. Se scuza: „Am 12 carduri de oi, dar acum sunt la pasunat la 2000 de metri altitudine. Le am pe muntii Straja, Retezat, Tarcu. E un lant de munti in zona asta si pe toti am oi”, informeaza Romania Libera.

Episodul homosexualitatii lui Ceausescu de la Doftana. Gheorghiu-Dej, Chivu Stoica si Dimitar Ganev au facut parte din comisia care a verificat „decaderea morala” a detinutilor politici. Despre Chivu Stoica s-a spus ca a platit cu viata rusinosul secret. Ceausescu ar fi fost pervertit in inchisoare de un anume Smil Marcovici. Adeptii amorului intre barbati au fost anchetati. Si Gheorghiu-Dej, si Ceausescu au intentionat sa scrie o istorie a partidului comunist din Romania. Niciunul nu si-a finalizat proiectul. Autobiografiile extinse ale fostilor ilegalisti dovedeau episoade greu sau imposibil de incorporat intr-o istorie exemplara a revolutiei proletare din Romania. Integral in Adevarul.

CEL MAI MARE atac cibernetic din istorie. 72 de organizatii si guverne au fost atacate. Potrivit unor surse, CHINA ar fi in spatele actiunii. Un atac asupra retelelor cibernetice a 72 de organizatii din intreaga lume – printre care ONU, mai multe companii internationale, dar si guvernele mai multor tari – a fost descoperit de expertii in securitate de la McAfee, scrie Business Insider. Reprezentantii companiei cred ca atacul a fost lansat de catre un stat, dar au refuzat sa-l numeasca. Totusi, un expert a declarat ca toate datele sugereaza ca ar fi vorba despre China. Printre victimele atacului cibernetic se numara SUA, Taiwan, India, Coreea de Sud, Vietnam, Canada, Asociatia Natiunilor din Sud-estul Asiei, Comitetul Olimpic International, Organizatia Mondiala Antidoping, dar si multe companii de tehnologie sau organizatii guvernamentale, relateaza Gandul.

Ce cautau fotbalistul si politisti in reteaua inmatricularilor ilegale. Zeci de persoane au fost audiate ieri de procurori intr-un amplu dosar privind inscrierea in circulatie a unor masini de lux furate din strainatate. Sub ancheta sunt si cativa politisti, dar si fostul dinamovist Cristi Munteanu, acuzat de tainuire. Treizeci si sapte de persoane, intre care trei angajati RAR, trei politisti si un jandarm, au fost puse sub acuzare de procurorii bucuresteni, intr-o ampla ancheta privind inmatricularile frauduloase de masini de lux. Printre invinuiti se numara si fostul portar al echipei Dinamo Bucurestii, Cristi Munteanu. Jucatorul este acuzat de tainuire, dat fiind faptul ca a folosit masinii imprumutate de la membri retelei, stiind insa ca respectivele autoturisme erau furate. De altfel, dosarul acesta a avut ca baza speta Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in care este cercetat un alt fotbalist, Andrei Margaritescu, scrie Romania Libera.

Povestea legii care incurajeaza statul degeaba. Politicienii au legiferat indemnizatii pe viata pentru revolutionari sub motivatia halucinanta ca acestia „nu s-au putut adapta in tranzitie”. Revolutionarii ne costa peste o suta de milioane de euro anual. 2 miliarde de euro de la buget a inghitit pana acum, in 21 de ani, „gaura neagra” a revolutionarilor. Incepand cu 18 decembrie 1990, data la care a fost promulgata Legea 42 (prima lege a recunostintei fata de participantii la Revolutie), beneficiile acordate revolutionarilor au crescut de la o campanie electorala la alta, ajungand in prezent sa sugrume bugetul de stat cu peste 100 de milioane de euro pe an. La inceput aveau drepturi doar ranitii si urmasii celor decedati in Revolutie, pentru ca din 1992 sa fie bagati in lege si asa-numitii „luptatori remarcati pentru fapte deosebite”, fabricati pe banda rulanta dupa noi si noi amendamente, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro