Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Luptatori anticomunisti, exhumati din groapa comuna; Ratele si datoriile senatorilor; Elena Ceausescu avea o unitate speciala pentru interceptari; Pensie de parasutista: 31.500 de lei; Cei mai sexy ziaristi

HotNews.ro

Ratele si datoriile senatorilor. Saptamina trecuta au fost deputatii. A venit acum vremea senatorilor cu credite. Din 137 de bucati, 54 au credite. Pe numele lor, pe firme sau pur si simplu imprumuturi de la prieteni sau alte persoane fizice. Am luat si aici ca fiind cit de cit relevante datoriile de peste 100.000 de euro, pentru care s-au calificat 18 senatori. Am facut obisnuitele calcule si traditionalele totaluri si putem sa va oferim si situatia creditelor pe partide, scrie Academia Catavencu.

Luptatori anticomunisti, exhumati din groapa comuna. Trei luptatori anticomunisti executati de ofiteri de Securitate au fost exhumati ieri, dupa 60 de ani, dintr-o groapa comuna aflata langa localitatea Rebra, judetul Bistrita-Nasaud. Cei trei vor fi reingropati crestineste, in Bistrita, dupa ce organele statului vor deschide o ancheta pentru identificarea ramasitelor pamantesti. Actiunea a fost coordonata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR), scrie EvZ.

Sanatate pe bani: de la 1 septembrie se introduce coplata in sistemul sanitar. Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat ieri ca sistemul de coplata in sistemul sanitar va intra in vigoare la toamna, detaliile urmand sa le aflam in aceasta vara. El a dezvaluit doar ca pachetul va fi o combinatie intre modelul francez si cel slovac. „Vom face pachetul de servicii asa cum ne-am asumat, la 1 iulie 2009, data la care vom defini exact ceea ce inseamna coplata. Pachetul il vom implementa la 1 septembrie, pentru ca sa avem timp pe durata verii sa facem campanie corecta de informare”, a declarat Bazac, in cadrul unei mese rotunde organizate de un cotidian de afaceri, scrie Gandul.

Pensie de parasutista: 31.500 de lei. „In anul 2008 au iesit la pensie 35 de piloti si instructori de parasutism”, spune George Rotaru, directorul Aeroclubului Roman. Graba aparenta e justificata de faptul ca unii dintre ei beneficiaza acum de venituri de pana la 30.000 de lei pe luna, deoarece au profitat de o lege speciala, care prevede ca pensia lor se calculeaza dupa venitul obtinut in ultimele trei luni de lucru. Ceea ce inseamna ca vara trecuta au zburat zi si noapte, pentru a castiga sute de milioane de lei vechi. Unul dintre acestia este chiar fostul director al Aeroclubului, Constantin Voicu, cu o pensie de 300 milioane de lei vechi, scrie Cotidianul.

Elena Ceausescu avea o unitate speciala pentru interceptari. Elena Ceausescu isi inregistra sau asculta in direct prietenii si rudele. „Era foarte curioasa si rautacioasa”, povesteste fostul ofiter Dumitru Prichici. Securitatea procura dispozitive de ascultare din Occident care erau ulterior asamblate, in tara, de specialisti romani, scrie Romania libera.

Capitala marilor clanuri interlope. Suprematia Bucurestiului este disputata de trei grupari: Gemenii, Duduienii si Pietroi. Marile clanuri ale Capitalei si-au castigat teritoriile prin lupte sangeroase cu rivalii. Dupa preluarea controlului, si-au impus gruparile si gastile subordonate in cartiere. Daca in cazul Gemenilor si al Duduienilor, clanurile sunt organizate dupa tipar tiganesc, din familiile capeteniilor la care au aderat si neamurile acestora, clanul Pietroi este structurat din mai multe filiere, conduse la varf de o singura persoana: Vasile Fierbantu, zis Sile Pietroi. Gemenii si Duduienii sunt in razboi de mai multi ani, rivalitatea pornind de la incalcarea reciproca a teritoriilor controlate, scrie Adevarul.

Cei mai sexy ziaristi. Presa e a patra putere in stat, da? Sa ai putere e sexy, da? Pai, acest lucru n-avea cum sa ne lase reci. Dupa ce Topul 50 al celor mai sexy intelectuali, lansat pe piata de Academia Catavencu in luna martie, a aruncat suflarea feminina a tarii in extaz, ne-am simtit obligati sa ne ocupam putin si de dimensiunea sexy a ziaristului roman, ceea ce am si facut. Citeste mai multe in Academia Catavencu.

Cu bicicleta la sosea – experiment Gandul in capitala nesimtirii. „Ai dracu’ golani! Asta e trotuar de oameni, nu de biciclisti!”. Au fost primele cuvinte pe care le-am auzit de la inaltimea bicicletei. Tocmai inchiriasem doua de la centrul din Facultatea de Drept si pornisem sovaielnic spre Universitate. Vorbele „de dulce” adresate inspre noi de catre o batrana au venit ca o concluzie a gandurilor pe care le aveam deja. Faptul ca mergeam pe pista special amenajata pentru biciclete nu avea nici o importanta. Strabatusem abia cateva sute de metri si deja ne era clar ca stanjenim pe toata lumea. Faptul ca oamenii se plimbau nestingheriti pe pista era un fleac. Ce-i drept, nici nu prea aveau pe unde altundeva sa se plimbe, trotuarul fiind ingust. Citeste mai multe in Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro