Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Tutela penala a lui Liviu Dragnea in Dosarul Uioreanu; Gazul romanesc incepe eliberarea Basarabiei de sub jugul Gazprom; "Intalnire de gradul zero": Judecatoarea lui Voiculescu se va confrunta cu avocatul oligarhului

HotNews.ro
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto

Tutela penala a lui Liviu Dragnea in Dosarul Uioreanu. Vicepremierul Liviu Dragnea a condus, potrivit procurorilor DNA, o sedinta desfasurata la Cluj Napoca, la care au participat mai multi directori generali ai unor institutii importante din Romania. Cu aceasta ocazie s-a decis ca platforma de parcare a avioanelor care s-a construit la Aeroportul International „Avram Iancu” din Cluj Napoca sa se faca prin negociere directa cu firma care a construit si pista de aterizare-decolare, Napoca Constructii SA. DNA sustine ca platforma s-a construit ilegal, scrieEVZ.

Gazul romanesc incepe eliberarea Basarabiei de sub jugul Gazprom. Gazoductul Iasi-Ungheni va fi inaugurat in mod oficial maine, cu ocazia Zilei Independentei Republicii Moldova, moment simbolic, intrucat Romania va deveni acum un furnizor alternativ de gaze naturale pentru Basarabia, concurand direct cu gigantul rus Gazprom. Interconectorul va avea o capacitate anuala de 1,5 miliarde de metri cubi, indeajuns pentru a acoperi necesarul intern al Republicii Moldova, care se ridica la 1,1 miliarde de metri cubi pe an. Regiunea separatista Transnistria mai consuma, insa, si ea inca un miliard de metri cubi anual, importati tot de la Gazprom. In prima faza, insa, exporturile romanesti pe aceasta ruta vor fi mult mai mici decat necesarul Basarabiei, capacitatea de export fiind de 14.000 de metri cubi pe ora. Astfel, in cele patru luni pana la finalul acestui an, ar trebui sa fie exportate in jur de 42 de milioane de metri cubi de gaze. Iar anul urmator ar trebui sa fie pompati pe conducta o cantitate de trei ori mai mare, anuntaAdevarul.

„Intalnire de gradul zero”: Judecatoarea lui Voiculescu se va confrunta cu avocatul oligarhului. Judecatoarea Camelia Bogdan, cea care a condus completul ce a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, va participa la o dezbatere unde se va confrunta cu avocatul Gheorghita Mateut, cel care l-a aparat pe fondatorul Trustului Intact. Dezbatarea va avea loc luni, 1 septembrie, fiind gazduita de portalul Juridice.ro. Intalnirea are ca subiect unul dintre aspectele esentiale ale dosarului in care Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, in dosarul ICA, informeazaGandul.

La ce folosesc soarecii transparenti creati de cercetatoarea romanca Viviana Gradinaru. O tanara cercetatoare de origine romana stabilita in Statele Unite a uimit lumea printr-o descoperire care revolutioneaza diagnosticul unor boli: soareci transparenti. Viviana Gradinaru, profesor universitar la Universitatea Caltech, din California, descrie intr-un interviu pentru Romania libera cum face tesuturile sa devina invizibile. Descoperirea laboratorului de biologie experimentala care ii poarta numele ii ajuta pe medici sa inteleaga mai bine procesele biologice, de exemplu modul in care se raspandeste cancerul in organism. Integral inRomania Libera.

Ancheta complicata in cazul mortii avocatului Florin Miclea. Ar fi fost urmarit pe A2 de masini negre si amenintat. Avocatul Florin Miclea, in varsta de 46 de ani, din Bucuresti a fost gasit impuscat mortal, in apartamentul din vila in care locuia, iar anchetatorii iau in calcul si varianta unei crime. Primele indicii duceau mai degraba la un caz de sinucidere, mai ales ca s-a gasit si un bilet de adio. Dar potrivit ultimelor informatii, cu doua zile inainte sa fie gasit fara suflare, el ar fi sunat la politie sa anunte ca hotii i-au spart casa. Nu au furat nimic de valoare, ci au plecat cu doua fotografii, se pare, extrem de importante, anuntaStirileProtv.ro.

DW: Alianta ACL, confirmata de sondaje. Un sondaj de opinie realizat de Institutul Avangarde confirma pentru prima data intr-un mod convingator ca decizia PNL si PDL de a se asocia a fost una buna. Potrivit acestui sondaj, PSD in asociere cu UNPR si PC ar castiga la alegerile parlamentare 44%, ACL PNL-PDL 32%, PMP 6%, UDMR 5%, celelalte partide aflandu-se sub pragul electoral. Nu avem la dispozitie nicio confirmare din partea altor case de sondare, dar, chiar si asa, putem aprecia ca, unite intr-o alianta, PDL si PNL pot obtine mai mult decat separat, informeazaDeutsche Welle.

Bilantul umflat al realizarilor primarului Robert Negoita. Edilul PSD a preluat functia de primar al Sectorului 3 in iunie 2012. El sustine ca in doi ani a imbunatatit viata locuitorilor si se lauda numai cu realizari. Numai ca situatia este alta: spatii verzi mai putine, taxe mai mari si nereguli descoperite de Curtea de Conturi sau de catre procurorii DNA. Mai mult, o mare parte din imaginile prezentate in bilant sunt vechi si se lauda cu spatii de joaca facute de edilul de dinaintea lui, Liviu Negoita. Cert este ca, in campania electorala din 2012, edilul Sectorului 3, Robert Negoita, a promis ca nu va risipi banii publici si ca va fi un primar econom.EVZa analizat bilantul pe care si l-a facut Negoita si ce s-a intamplat in sectorul 3 al Capitalei in ultimii doi ani: inflatie de banci, spatii verzi betonate, concesionarea marilor parcuri, trasarea zonelor pentru comert cu carioca si reabilitare termica blocata si sub lupa DNA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro