Sari direct la conținut

Sulfina Barbu, despre semnarea Tratatului fiscal UE: Presedintele trebuie sa mearga in Consiliul European cu un mandat

HotNews.ro
Sulfina Barbu, Foto: HotNews.ro
Sulfina Barbu, Foto: HotNews.ro

Fostul ministru al Muncii Sulfina Barbu a declarat, miercuri seara, la emisiunea „Ultimul Cuvant” difuzata de B1 TV, vizavi de semnarea Tratatului fiscal al UE, ca presedintele Traian Basescu avea nevoie sa stie care este sustinerea politica de care poate beneficia acest acord, inainte de a-l semna in cadrul Consiliului European.

Aceasta a precizat ca seful statului avea nevoie de o garantie a sustinerii politice pentru a fi sigur de ratificarea ulterioara a tratatului.

„Daca merge presedintele Traian Basescu in Consiliul European, stiind ca noi am avut negociatori, ca am primit acest draft de acord… trebuie totusi sa mearga acolo cu un mandat. Trebuie sa aiba o garantie ca acest acord nu este semnat doar de presedinte la Bruxelles, ci ca are si sustinere politica in tara pentru a fi ratificat (…) Fiecare sef de stat si de guvern se duce acolo cu un mandat din partea tarii lui. Este normal si firesc, chiar s-a cerut lucrul acesta. Pe 1,2 martie fiecare trebuie sa spuna, in numele tarii pe care o reprezinta, in cat timp va fi ratificat acest tratat si care sunt procedurile de ratificare in fiecare stat membru”, a spus Barbu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro