Sari direct la conținut

SuperLiga: Motivul pentru care patronul Rapidului este criticat de Victor Pițurcă

HotNews.ro
SuperLiga: Motivul pentru care patronul Rapidului este criticat de Victor Pițurcă
Victor Piturca / Sursa foto: VADIM GHIRDA / AP / Profimedia

Victor Pițurcă, fost selecționer al României în mai multe mandate, este de părere că Dan Șucu, patronul Rapidului, a făcut multe greșeli în debutul sezonului din SuperLiga.


Victor Pițurcă îl critică pe Dan Șucu pentru că l-a demis pe antrenorul Neil Lennon mult prea rapid

În vârstă de 68 de ani, Pițurcă mărturisește că nu înțelege de ce patronul giuleștenilor a ales să aducă un tehnician britanic la Rapid (n.r. Neil Lennon), diferențele dintre fotbalul de unde provine antrenorul și fotbalul din România fiind unele foarte mari.

Lennon a fost demis după doar șase etape, iar Victor Pițurcă consideră că nord-irlandezul ar fi trebuit lăsat să îi antreneze pe rapidiști până în iarna acestui an.

„Dacă domnul Șucu era tare și puternic, trebuia să îl țină pe Lennon până în iarnă.

De unde și până unde a adus el antrenor din Scoția care habar nu are el ce e ăla fotbalul românesc?

Chiar citeam ce zicea «să vedeți ce bine pregătită, ce puternici vom fi». Nea Șucu, hai să îți spun ceva. Antrenorii din Scoția care antrenează echipe mari au parte de jucători care sunt pregătiți fizic și tactic. Ăia care intră în teren joacă, nu au nevoie de foarte multe.

Aici ai jucători care au nevoie de un anumit regim. Mi-a părut rău de Lennon, avea și el o carte de vizită. Dacă domnul Șucu era tare și puternic, trebuia să îl țină până în iarnă.

Când l-ai adus nu te-ai gândit? Trebuia să analizezi tot” – Victor Pițurcă, la DigiSport.

După opt etape disputate, Rapidul se găsește pe locul 9, cu nouă puncte acumulate. Lider este Universitatea Cluj, cu 18 puncte.

INTERVIURILE HotNews.ro