Sari direct la conținut

Supercupa României: FCSB vs Corvinul – Campioana, mare favorită în Ghencea

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB – Corvinul, meci contând pentru Supercupa României, este programat, joi, 4 iulie, de la ora 20:00, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

FCSB, campioana din SuperLiga, şi Corvinul, care a câştigat Cupa României, se întâlnesc în meciul de deschidere al sezonului 2024-2025, Supercupa României.

FCSB a terminat pe locul 1 în play-off-ul din SuperLiga, cu 49 de puncte, cu trei mai multe decât a doua clasată, CFR Cluj, şi a disputat două partide de pregătire în această pauză competiţională, ambele în cantonamentul din Olanda, 8-0 cu amatorii de la Apeldoorn şi 2-1 cu Almere, echipă care a terminat ultimul sezon pe locul 13 din 18 în Eredivisie.

Elias Charalambous, antrenorul celor de la FCSB, nu se va baza la acest meci pe Ştefan Târnovanu, Adrian Şut, Darius Olaru şi Florinel Coman, care au participat la Euro 2024 cu echipa naţională a României.

În vară, la FCSB au ajuns Marius Ştefănescu (Sepsi), Daniel Popa (U Cluj), David Kiki (Farul) – toţi transferaţi, şi Alexandru Musi (Petrolul) – revenit după împrumut, şi au plecat Ovidiu Popescu (U Cluj) şi Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia).

FCSB are în palmares şase trofee (toate sub denumirea de Steaua), ultimul fiind cucerit în 2013, după o partidă cu Petrolul, scor 3-0, şi a mai pierdut de alte şase ori în Supercupa României, cel mai recent în 2020, 0-0 după 90 şi respectiv, 120 de minute, 1-4 la penalty-uri, cu CFR Cluj.

Corvinul a terminat pe locul 2 în play-off-ul din Liga 2, cu 52 de puncte, cu opt mai puţine decât prima clasată, Unirea Slobozia (nu a avut drept de promovare), şi a disputat trei partide de pregătire în această pauză competiţională, toate în cantonamentul din Slovenia, 2-3 cu Mura, 0-2 cu Celje (campioana Sloveniei) şi 0-2 cu Borac Banja Luka (campioana Bosniei-Herţegovina).

În această vară, echipa antrenată de Florin Maxim i-a adus, printre alţii, pe Desley Ubbink (Emmen), Florin Iacob (UTA), Sergiu Buş (Poli Iaşi) şi Roger (U Cluj), dar l-a pierdut pe Marius Coman (Sepsi).

Corvinul, implicată în premieră într-un astfel de meci, este prima echipă din Liga 2 care dispută Supercupa României.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în 2021, în 16-imile de finală din Cupa României, când FCSB s-a impus în faţa celor de la Corvinul cu 5-3, după prelungiri (3-3 după 90 de minute).

Superbet oferă cota 2,15 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: FCSB să conducă la pauză şi să se impună la final, în intervalul regulamentar de 90 de minute, în meciul cu Corvinul.

FCSB – Corvinul

Pauză/Final 1/1
Cotă

2,15

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro