Sari direct la conținut

SuperLiga: Arbitrii străini, interziși în România: „Ai noștri sunt foarte apreciați la nivel internaţional”

HotNews.ro
Foto: Sven Beyrich / Zuma Press / Profimedia
Istvan Kovacs Foto: Sven Beyrich / Zuma Press / Profimedia

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat că forul nu va susține niciodată aducerea unor arbitri străini la meciurile din România.

Declarația făcută de Burleanu vine ca răspuns la afirmațiile lui Gigi Becali, patronul FCSB, care a spus că s-a săturat de arbitrajul românilor și e dornic să plătească pentru a aduce brigăzi din străinătate la meciurile din SuperLiga.

„Arbitrajul din România s-a poziţionat la un nivel extrem de înalt şi foarte apreciat la nivel internaţional, atât în Europa, cât şi în afara ei.

Vedem delegări de arbitri români în toate competiţiile europene posibile şi în acelaşi timp nu facem faţă solicitărilor de arbitri din partea ţărilor cu care avem relaţii foarte apropiate, precum Arabia Saudită, Qatar sau Emiratele Arabe Unite.

Prin urmare, noi, ca federaţie, niciodată nu vom susţine aducerea de arbitri străini în România, pentru că am reuşit să ne întărim credibilitatea în arbitrajul românesc, dar şi integritatea arbitrilor români.

Totodată îi asigur pe toţi participanţii din fenomenul fotbalistic este că niciodată un club nu va mai putea să aibă vreo influenţă pe arbitraj în România”, a explicat Burleanu, după ședința Comitetului Executiv al FRF.

INTERVIURILE HotNews.ro