Sari direct la conținut

SuperLiga: Botoşani vs Gloria Buzău – Duelul suferinţei în Moldova

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Botoşani – Gloria Buzău, meci contând pentru etapa a 10-a din campionatul României, este programat, vineri, 20 septembrie, de la ora 18:00, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Botoşani şi Gloria Buzău, ultimele două clasate, se întâlnesc într-un adevărat derby al suferinţei, în partida care deschide etapa a 10-a din SuperLiga.

Botoşani este pe locul 15, penultimul, cu şase puncte acumulate după opt meciuri (mai are o restanţă, pe teren propriu cu FCSB), în care a înregistrat două victorii şi şase înfrângeri, iar în etapa precedentă a pierdut la scor de neprezentare în deplasare, în faţa celor de la Sepsi, scor 0-3.

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a ajuns la trei înfrângeri consecutive în SuperLiga, fără gol marcat, singurul rezultat pozitiv în această perioadă fiind calificarea în faza grupelor din Cupa României, după 1-0 în deplasare cu CSM Alexandria (liga 3), în play-off-ul competiţiei.

În cele trei partide disputate acasă în actualul sezon, Botoşani are un succes şi două eşecuri, iar cele cinci goluri au fost marcate de cinci jucători diferiţi (moldovenii au cea mai slabă ofensivă din campionat).

Gloria Buzău ocupă locul 16, ultimul, tot cu şase puncte acumulate în nouă etape, după o victorie, trei rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri, iar în runda precedentă a remizat pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, scor 0-0.

Eugen Neagoe a debutat cu un egal pe banca tehnică a celor de la Gloria Buzău, care au bifat singurul succes al sezonului în deplasare (mai au o remiză şi trei eşecuri), iar cei mai buni marcatori ai echipei în campionat sunt Ricardo Matos şi Constantin Budescu, fiecare cu câte două goluri.

În acest interval de timp, Gloria Buzău a fost eliminată în play-off-ul din Cupa României, 0-0 după 90 de minute, 1-1 după 120 de minute şi 3-5 după penalty-uri cu Afumaţi (Liga 2).

Cele două echipe se întâlnesc în premieră în SuperLiga, iar ultima confruntare directă a avut loc în ediţia 2022-2023 din Cupa României, în faza grupelor, când Botoşani s-a impus pe terenul celor de la Gloria Buzău cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Botoşani – Gloria Buzău.

Botoșani vs Gloria Buzău 1X
Cotă 1.25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro