Sari direct la conținut

SuperLiga: Botoşani vs U Cluj- Ardelenii, favoriţi în Moldova

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Botoşani – U Cluj, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul României, este programat, luni, 28 octombrie, de la ora 18:00, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Botoşani, una dintre codaşele clasamentului, şi U Cluj, liderul detaşat al competiţiei, se întâlnesc într-una dintre cele mai dezechilibrate partide ale etapei a 14-a din SuperLiga.

Botoşani este pe locul 16, ultimul, cu 12 puncte acumulate după 12 meciuri (mai are o restanţă de disputat, acasă, cu FCSB, pe 21 noiembrie), şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere suferite în ultimele cinci etape din campionat, iar în runda precedentă a remizat în deplasare cu Universitatea Craiova, scor 0-0.

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a bifat două succese, un egal şi două eşecuri în partidele disputate pe teren propriu în actuala stagiune din SuperLiga, iar cel mai bun marcator al moldovenilor în campionat este Aldair Ferreira, cu două goluri.

Atenţie, Botoşani a ajuns la patru meciuri consecutive fără înfrângere,serie în care a înregistrat o victorie şi trei egaluri, iar în ultimele două partide nu a primit gol!

U Cluj ocupă locul 1, cu 26 de puncte, şi a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa trecută s-a impus, acasă, în faţa celor de la Oţelul Galaţi, cu 2-0.

În deplasare, echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău are trei succese, patru remize şi un eşec (este prima într-o astfel de ierarhie, cu 13 puncte), iar golgheterul adelenilor este Dan Nistor, cu şase reuşite în SuperLiga.

De menţionat că U Cluj este echipa cu cele mai multe lovituri de la 11 metri dictate în favoarea ei, şase la număr, toate fiind transformate de Dan Nistor!

În sezonul 2023-2024, U Cluj s-a impus de patru ori, fără să primească gol, în tot atâtea confruntări directe cu Botoşani: de două ori în sezonul regulat, 3-0 în tur, în deplasare, şi 1-0 în retur, acasă, 3-0 pe teren propriu în play-out şi 4-0 în deplasare în Cupa României.

Superbet oferă cota 1,34 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Botoşani – U Cluj.

Botoşani vs U Cluj X2
Cotă 1,34

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro