Sari direct la conținut

SuperLiga: CFR Cluj vs FCSB – Derby-ul etapei se joacă în Gruia

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj – FCSB, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul României, este programat, duminică, 15 septembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

CFR Cluj, care mizează totul pe competiţiile interne după ce a fost eliminată ruşinos din Europa, şi FCSB, în revenire de formă şi de rezultate după ce a sacrificat startul de campionat, se întâlnesc în derby-ul etapei a 9-a din SuperLiga.

CFR Cluj se află în zona de play-off a ierarhiei, cu 13 puncte acumulate după şapte partide (mai are de disputat o restanţă, în deplasare, cu Oţelul), în care a înregistrat patru victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri, iar în etapa precedentă s-a impus categoric pe terenul celor de la Farul, scor 3-0.

În acest interval de timp, echipa antrenată de Dan Petrescu a fost eliminată neaşteptat în play-off-ul din Conference League, după 1-0 acasă şi 0-3 în deplasare cu Pafos (Cipru).

CFR Cluj are al doilea atac din SuperLiga, cu 16 goluri marcate (doar Dinamo a înscris mai multe, 17, dar a disputat două meciuri în plus)!

FCSB se zbate încă în a doua parte a clasamentului, cu opt pucnte acumulate după şapte meciuri (mai are o restanţă, în deplasare, cu Botoşani), în care a înregistrat două succese, două remize şi trei eşecuri, iar în etapa precedentă a câştigat acasă cu UTA, scor 2-0.

În acest interval de timp, echipa antrenată de Elias Charalambous s-a calificat în grupa principală din Europa League, după ce a trecut în play-off-ul competiţiei de Linz (Austria), 1-1 în deplasare şi 1-0 pe teren propriu (în Ghencea).

FCSB vine în Gruia după două victorii consecutive în partide oficiale, dar nu a mai câştigat în deplasare în SuperLiga din 14 aprilie 2024, atunci când se impunea cu 1-0 chiar pe terenul celor de la CFR Cluj.

Cele două echipe s-au confruntat de patru ori în campionatul trecut: în sezonul regulat, FCSB a câştigat în tur, pe teren propriu, cu 1-0, iar în Gruia, în retur, s-a consemnat un egal, scor 1-1; în play-off, fiecare dintre ele s-a impus pe terenul adversarei, bucureştenii în tur, cu 1-0, iar CFR Cluj în retur, tot cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul CFR Cluj – FCSB.

CFR Cluj vs FCSB 1X
Cotă 1,45

*cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro