Sari direct la conținut

SuperLiga: CFR Cluj vs U Cluj- Derby echilibrat în Ardeal

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj – U Cluj, meci contând pentru etapa a 4-a din campionatul României, este programat, duminică, 4 august, de la ora 22:00, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

CFR Cluj şi U Cluj, două dintre echipele de tradiţie ale României, se întâlnesc într-un nou episod din derby-uloraşului Cluj-Napoca, de data aceasta într-o partidă a etapei a 4-a din SuperLiga.

CFR Cluj are patru puncte acumulate după primele trei etape, în care a înregistrat un succes, 3-2 pe teren propriu cu Dinamo, o remiză, 2-2 în deplasare cu Rapid, şi un eşec, 0-2 acasă cu Universitatea Craiova.

Echipa antrenată de Dan Petrescu vine după o victorie mare în Conference League, 5-0 în deplasare cu NemanGrodno (meciul s-a jucat în Ungaria), în urma căreia s-a calificat în turul al treilea preliminar al competiţiei (în prima manşă scorul a fost 0-0).

În partidele amicale din această vară, CFR Cluj acâştigat cu Slovan Bratislava, scor 1-0, au remizat cu LASK Linz, scor 1-1, şi au pierdut cu Slask Wroclaw, scor 0-1.

La nivelul lotului, „feroviarii” sunt încă o echipă în reconstrucţie, cu foarte multe schimbări de efectiv în această vară: au venit, printre alţii, ArmendThaqi de la Ballkani, Andrei Artean de la Apollon, Adrian Păun de la Hapoel Beer-Sheva, Anton Kresic de la Rijekaşi Louis Munteanu de la Fiorentina, dar au plecat nume importante ca Omar El Kaddouri (liber de contract), Cristian Manea (Rapid), Cristian Bălgrădean (liber de contract) şi Cătălin Căbuz (Hermannstadt).

U Cluj a strâns cinci punte în cele trei runde de până acum, după ce s-a impus pe teren propriu cu Hermannstadt, scor 3-1, şi a remizat cu UTA, scor 0-0, şi cu FCSB, scor 1-1, de fiecare dată în deplasare.

În vară, echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a disputat patru partide de verificare în cantonamentul din Austria: a câştigat una singură, cu Vocklamarkt, scor 5-0, a remizat o dată, cu Ried, scor 1-1, şi a cedat de două ori, cu Diosgyor, scor 0-2, şi cu Liberec, scor 0-2.

La nivelul lotului, „şepcileroşii” s-au întărit cu Vladislav Blănuţă (împrumutat de la FC U Craiova), Radu Boboc şi Vadim Raţă (ambii de la Voluntari), MamadouThiam (Al Jabalain), Ovidiu Popescu (FCSB) şi Iulian Cristea (Rapid), dar i-au pierdut pe Roger (Corvinul), Kevin Doukoure (Argeş), Valentin Gheorghe (Poli Iaşi), Ante Roguljic (revenit la Universitatea Craiova după împrumut) şi Daniel Popa (FCSB).

În cele două meciuri directe din campionatul trecut, disputate în sezonul regulat, CFR Cluj s-a impus de fiecare dată în faţa lui U Cluj, 4-3 în tur, în deplasare, şi 4-0 în retur, acasă; a mai fost o partidă, în faza grupelor din Cupa României, pe Cluj Arena, încheiată la egalitate, scor 1-1.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul CFR Cluj – U Cluj.

CFR Cluj vs U Cluj 1X
Cotă 1.33

INTERVIURILE HotNews.ro