Sari direct la conținut

SuperLiga: Dinamo a condus cu 2-0, dar nu a câștigat meciul cu FC Botoșani

HotNews.ro
SuperLiga: Dinamo a condus cu 2-0, dar nu a câștigat meciul cu FC Botoșani
Zeljko Kopic. Sursă foto: Flaviu Buboi/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dinamo și FC Botoșani au terminat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat vineri, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, în etapa a 11-a din SuperLiga.

Dinamo – FC Botoșani 2-2, în etapa #11 din SuperLiga

„Câinii” au avut ocaziile mai importante în prima repriză și au deschis scorul prin Selmani (’28), care a profitat de o ieșire greșită a portarului Pap.

Atacantul kosovar a primit un cartonaș galben două minute mai târziu și va fi suspendat la meciul cu Farul din runda următoare.

Chiar înainte de pauză, Cîrjan a trimis mingea în poartă cu o execuție spectaculoasă, însă reușita a fost anulată pentru un henț comis de dinamovist.

Revenit după o accidentare, Politic a intrat pe teren în repriza secundă, chiar în locul lui Selmani, și a marcat pentru 2-0 în minutul 71. A scăpat singur cu Pap și a împins mingea pe lângă el.

Deși „câinii” păreau foarte aproape de victorie, FC Botoșani a răspuns prin jucătorii introduși de Ciobotariu în partea secundă a meciului.

Fulop (’77) a redus din diferență cu un șut pe jos, iar Florescu (’85) a transformat un penalty, după un fault comis de portarul Golubovic.

Cele 9 minute de prelungiri dictate pentru repriza secundă au fost pline de evenimente. Politic a marcat (’90+2), dar reușita a fost anulată pentru ofsaid. Un scaun aruncat de fanii dinamoviști a aterizat lângă asistentul Cosmin Bojan.

În minutul 90+5, Opruț a intrat dur la Florescu, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Apoi, Florescu și-a încercat norocul cu un șut de la mare distanță, însă Golubovic a apărat. În minutul 90+10, Olsen a căzut în careul advers și a cerut penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. La faza următoare, Fulop a tras pe lângă poartă.

În urma acestui rezultat, Dinamo a ratat ocazia de a urca pe locul al doilea și rămâne pe trei, cu 17 puncte (la egalitate cu Oțelul, dar gălățenii au două meciuri mai puțin disputate). De cealaltă parte, FC Botoșani se află pe locul 15, cu 8 puncte.

Au evoluat echipele:

  • Dinamo: Golubovic – Sivis (C. Costin 64), Patriche, Licsandru, R. Opruţ – Gnahore – G. Milanov (Caragea 86), P. Olsen, C. Cîrjan (I. Mărginean 56), A. Soro (A. Bani 64) – Selmani (Politic 46). Antrenor: Zeljko Kopic
  • FC Botoșani: E. Pap – Adams, Sadiku, G. Miron, M. Pavlovic (Matricardi 89) – Mouaddib (Ed. Florescu 66), Aldair Ferreira, Francisco Junior, Pănoiu (Bodişteanu 66) – E. Lopez (Kaprof 73), Ongenda (Fulop 73). Antrenor: Liviu Ciobotariu
INTERVIURILE HotNews.ro