Sari direct la conținut

SuperLiga: Dinamo vs Petrolul – Derby de tradiţie pe Arcul de Triumf

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo – Petrolul, meci contând pentru etapa a 2-a din campionatul României, este programat, duminică, 21 iulie, de la ora 22:00, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


Dinamo şi Petrolul, care nu au debutat aşa cum se aşteptau în noul sezon, se întâlnesc într-unul dintre derby-urile de tradiţie ale fotbalului românesc, de data aceasta în etapa a 2-a din SuperLiga.


Dinamo nu are în acest moment nici măcar un punct, după ce în prima etapă a pierdut pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 2-3, după ce a condus cu 2-0!


În meciurile de pregătire din această vară, echipa antrenată de Zeljko Kopic a disputat trei amicale în cadrul turneului din Slovenia, 4-3 cu Domzale (locul 7 în prima ligă slovenă), 2-1 cu Bistrica (locul 7 în liga a doua slovenă) şi 0-2 cu Krivbas (locul 3 în prima ligă din Ucraina).

„Câinii roşii” şi-au întărit lotul în pauza competiţională cu zece fotbalişti, cei mai reprezentativi fiind Cătălin Cîrjan (liber de contract, ultima oară la Rapid) şi Raul Opruţ (împrumutat de la Kortrijk), dar i-au pierdut, printre alţii, pe Deniz Giafer (Bihor), Dani Iglesias (Steaua), Neluţ Roşu (Oţelul), Domagoj Pavicic (Aris) şi Ricardo Grigore (liber de contract).


Dinamo a terminat sezonul trecut pe locul 7 în play-out (13 la general) şi a fost nevoită să dispute un baraj pentru menţinere-promovare în SuperLiga, 2-0 acasă şi 0-0 în deplasare cu Csikszereda, locul 6 în play-off-ul din Liga 2.


Petrolul are un punct în clasament, după ce în prima rundă a remizat pe teren propriu cu nou-promovata Gloria Buzău.


Echipa din Ploieşti are un nou antrenor, pe fostul mare internaţional turc Mehmet Topal, iar în această vară a disputat două partide amicale, ambele în cadrul cantonamentului din Turcia, 1-0 cu Hermannstadt şi 1-2 cu Fenerbahce.


La nivel de lot, „lupii galbeni” i-au adus, printre alţii, pe Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova), Alexandru Tudorie (UTA) şi Ricardinho (Voluntari), şi s-au despărţit de nume importante precum Jair (liber de contract) şi Alexandru Musi (revenit la FCSB după împrumut).

În ediţia precedentă din SuperLiga, Petrolul s-a clasat pe locul 5 în play-out (11 la general).


Cele două echipe s-au confruntat de trei ori în campionatul trecut, de două ori în sezonul regulat, 1-1 în tur, pe terenul lui Dinamo şi 1-0 în retur, pentru Petrolul la Ploieşti, şi o dată în play-out, Dinamo – Petrolul 1-1 (ploieştenii nu au învins în ultimele şase vizite oficiale pe terenul dinamoviştilor).


Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Dinamo – Petrolul.

Dinamo – Petrolul 1X
Cotă 1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro