Sari direct la conținut

SuperLiga: Farul Constanţa vs Universitatea Craiova- Hagi contra Gâlcă, duel în Generaţia de Aur

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul Constanţa – Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul României, este programat, luni, 28 octombrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Farul Constanţa, aflată în derivă, şi Universitatea Craiova, mai inconstantă ca niciodată în joc şi rezultate, se întâlnesc în ultima şi una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 14-a din SuperLiga.

Farul este pe locul 13, de baraj, cu 13 puncte, şi vine după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci etape din campionat, iar în runda precedentă a pierdut fără drept de apel în Giuleşti, scor 0-5 cu Rapid.

În meciurile disputate pe teren propriu în această ediţie din SuperLiga, echipa antrenată de Gică Hagi a bifat trei succese, o remiză şi trei eşecuri, iar cei mai buni marcatori ai dobrogenilor în campionat sunt Rivaldinho, Narek Grigoryan şi Denis Alibec, fiecare cu câte trei goluri.

Atenţie, constănţenii au o singură victorie în ultimele şapte etape, un 2-1, acasă, cu Sepsi, în 22 septembrie 2024! 

Universitatea Craiova ocupă locul 3, cu 21 de puncte, şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci partide din SuperLiga, iar în etapa trecută a remizat, acasă, cu Botoşani, scor 0-0.

Echipa antrenată de Costel Gâlcă are două succese, trei remize şi două eşecuri în meciurile disputate în deplasare în acest sezon, iar golgheterul oltenilor şi al campionatului (la egalitate cu Astrit Selmani de la Dinamo) este Alexandru Mitriţă, cu şapte reuşite în SuperLiga.

De menţionat că oltenii au patru deplasări la rând fără succes, ultima victorie pe teren străin fiind obţinutăpe 11 august 2024, 2-1 cu Sepsi!

În ediţia trecută de campionat, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori: în sezonul regulat, Farul Constanţa s-a impus de fiecare dată în faţa celor de la Universitatea Craiova, 2-0, acasă, în tur, şi 2-1, în deplasare, în retur; în paly-off, dobrogenii au câştigat în Bănie cu 2-1, apoi, oltenii au scos o remiză la Ovidiu, scor 3-3 (a mai fost un meci în faza grupelor din Cupa României, singurul câştigat de olteni, pe teren propriu, cu 4-0).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Farul Constanţa – Universitatea Craiova.

Farul Constanţa vs Universitatea Craiova X2
Cotă 1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro