Sari direct la conținut

SuperLiga: FCSB, egalată de Petrolul în prelungiri. Campioana a jucat în zece din minutul 30

HotNews.ro
SuperLiga: FCSB, egalată de Petrolul în prelungiri. Campioana a jucat în zece din minutul 30
Alexandru Baluță. Foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

FCSB și Petrolul Ploiești au terminat la egalitate, scor 1-1, într-un meci disputat sâmbătă, pe stadionul „Steaua”, în etapa a zecea din SuperLiga.

Petrolul a avut probleme încă dinaintea partidei: Ricardinho s-a accidentat și a fost înlocuit în primul „11” cu Sergiu Hanca. În tribune, jandarmii au pulverizat gaze lacrimogene în sectorul ocupat de fanii ploieșteni.

FCSB – Petrolul Ploiești 1-1, în etapa #10 din SuperLiga

A fost haos în prima repriză a meciului din Ghencea. FCSB a avut nevoie de doar 3 minute pentru a deschide scorul. Băluță a marcat cu un șut superb, cu exteriorul, de la marginea careului.

După doar 14 minute, Gicu Grozav a resimțit dureri la inghinali și a fost schimbat cu Bempah. Ghinionul a continuat pentru „lupii galbeni”, iar Baiano a părăsit terenul după un duel cu Olaru. 

În minutul 29, Mihai Popescu a fost eliminat direct de arbitrul Rareș Vidican, după ce l-a lovit cu cotul pe Alexandru Tudorie. Atacantul Petrolului a continuat meciul cu capul bandajat.

Campioana en-titre nu a mai contat pe plan ofensiv în repriza secundă, iar Petrolul a forțat pe final. Golul a venit în minutul 90+4, la chiar ultima fază: Târnovanu a pierdut duelul cu Bempah, mingea a ajuns la Tudorie și acesta a împins-o în poartă.

În urma acestui rezultat, FCSB a acumulat 10 puncte și a urcat pe locul 10 în clasament (are un meci mai puțin disputat). De cealaltă parte, Petrolul a adunat 15 puncte și ocupă locul 6.

  • Pentru gruparea bucureșteană urmează duelul cu RFS din Europa League (joi, 26 septembrie, de la ora 22:00), în timp ce Petrolul va primi vizita celor de la FC Hermannstadt în etapa #11 din SuperLiga (vineri, 27 septembrie, de la ora 18:00).

Au evoluat echipele:

FCSB: Târnovanu – Crețu, Popescu, Dawa, Radunovic – Fl. Tănase (Baeten ’67), Șut, Olaru (Edjouma ’75) – Băluță (Miculescu ’46), Bîrligea (Alhassan ’46), Popescu (Musi ’67). Antrenor: Elias Charalambous

Petrolul: Zima – Hanca (Bratu ’46), Papp, Huja, Dumitriu – Keita – Rădulescu (Tolea ’83), Baiano (Radu ’27), Jyry, Grozav (Bempah ’14) – Tudorie. Antrenor: Mehmet Topal

INTERVIURILE HotNews.ro