Sari direct la conținut

SuperLiga: FCSB, victorie cu 2-0 în Eternul Derby – Dinamo, fără ocazii la poarta lui Târnovanu

HotNews.ro
SuperLiga: FCSB, victorie cu 2-0 în Eternul Derby – Dinamo, fără ocazii la poarta lui Târnovanu
Daniel Bîrligea. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

FCSB a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, în cel mai așteptat duel al rundei cu numărul 13 din SuperLiga României. Partida de pe Arena Națională a stabilit un nou record de asistență pentru acest sezon: 45.469 de suporteri.

Dinamo – FCSB 0-2, în derby-ul etapei #13 din SuperLiga

Fanii dinamoviști au afișat o spectaculoasă, cu „gladiatorul” Russell Crowe în prim-plan. Suporterii FCSB au răspuns prin mesajul „Steaua, cel mai mare coșmar al vostru”.

Dinamo a fost mai periculoasă în prima parte a partidei. Selmani și-a încercat norocul de la distanță, dar a trimis peste poartă.

În minutul 13, Politic a trecut spectaculos de Mihai Popescu, a ajuns într-o poziție bună și a încercat să-i paseze în fața porții lui Selmani, însă Târnovanu a intervenit la timp.

„Câinii” au cerut o lovitură de pedeapsă în minutul 24, după un duel între Miculescu și Opruț, dar nu a fost cazul și jocul a continuat.

FCSB a marcat în minutul 26. Golubovic a boxat greșit, Olsen a pierdut un duel aeriancu Olaru, iar Bîrligea a trimis mingea în poartă cu o execuție spectaculoasă.

Golubovic s-a revanșat în prelungirile primei reprize. Miculescu a scăpat singur, dar portarul l-a blocat.

Revenit după o accidentare, Abdallah s-a întors în echipa lui Dinamo în partea secundă a meciului. Lipsit de sprijinul colegilor, atacantul malgaș s-a zbătut, însă nu a reușit să facă diferența. Tot el a cerut un penalty în minutul 70, după un duel cu Radunovic, însă dorința sa nu a fost îndeplinită de VAR.

Dinamo nu a reușit să pună presiune la poarta lui Târnovanu, iar campioana a mai dat o lovitură în prelungiri. Mai mulți jucători au urcat în careul advers, Crețu a pasat, Musi a preluat, s-a întors cu fața spre poartă și a înscris (’90+3).

În urma acestui rezultat, FCSB a acumulat 19 puncte și a urcat pe locul 5 (are și un meci mai puțin disputat). De cealaltă parte, Dinamo rămâne cu 18 puncte și coboară în afara pozițiilor de play-off după mai multe etape: locul 7.

Cele două echipe se vor întâlni din nou pe 30 octombrie, în prima etapă din grupele Cupei României.

Au evoluat echipele:

  • Dinamo: Golubovic – Sivis (C. Costin 75), K. Boateng, Homawoo, Opruţ (Antonio Luna 84) – P. Olsen, Gnahore, C. Cîrjan (I. Mărginean 75) – G. Milanov (Abdallah 54), Selmani, Politic (A. Bani 75). Antrenor: Zeljko Kopic
  • FCSB: Târnovanu – V. Creţu, M. Popescu, Dawa, Radunovic – Miculescu (Baba Alhassan 46), Şut (Luis Phelipe 82), Olaru (Edjouma 82) – Al. Băluţă (M. Ştefănescu 78), Bîrligea, Oct. Popescu (Al. Musi 89). Antrenor: Elias Charalambous.
INTERVIURILE HotNews.ro