Sari direct la conținut

SuperLiga: FCSB vs Farul – Derby-ul ultimelor două campioane ale României

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB – Farul, meci contând pentru etapa a 5-a din campionatul României, este programat, vineri, 9 august, de la ora 21:00, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


FCSB şi Farul, ultimele două câştigătoare ale titlului, se întâlnesc în derby-ul care deschide etapa a 5-a din SuperLiga.
FCSB este pe locul 15, cu doar două puncte acumulate (are însă o restanţă, în deplasare, cu Botoşani), iar în cele trei partide disputate până acum în campionat a înregistrat două rezultate de egalitate, 1-1 acasă cu U Cluj şi 2-2 în deplasare cu Unirea Slobozia, şi o înfrângere, 0-2 pe teren propriu cu Oţelul Galaţi.


În acest interval, echipa antrenată de Elias Charalambous a cucerit Supercupa României, după 3-0 în Ghencea cu divizionara secundă Corvinul, şi se menţine neînvinsă în Liga Campionilor, competiţie în care a trecut deja de Virtus în primul tur preliminar (7-1 şi 4-0), de Maccabi Tel Aviv în al doilea tur preliminar (1-1 şi 1-0), iar în prima manşă din turul al treilea preliminar a remizat în deplasare cu Sparta Praga (1-1).


Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a dezvăluit că din echipa de start vor lipsi mai mulţi jucători importanți, în perspectiva manşei a doua cu Sparta Praga: „La meciul cu Farul va fi a doua echipă, ce să facem acum? Asta-i treaba. Șut, Lixandru, Olaru, Băluță, Ngezana, Miculescu, ei nu vor juca. Radunovic, șapte, Creţu, opt. Toată echipa va fi schimbată! Asta e, jucăm cu naşul (n.r. – Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul), ce să facem?”.


Farul este pe locul 9 cu patru puncte, după ce a înregistrat un succes, 2-0 acasă cu Poli Iaşi, o remiză, 0-0 în deplasare cu Oţelul Galaţi, şi două eşecuri, ambele pe teren propriu, 0-1 cu Unirea Slobozia şi 0-1 cu Botoşani.


Săptămâna trecută, Gică Hagi a refuzat funcţia de selecţioner al României deoarece doreşte să continue proiectul de la malul mării: „Vreau să-l ducem la bun sfârşit, să fie un proiect matur. Eu îmi doresc ca Farul să devină unul dintre cele mai puternice cluburi din ţară, să meargă în Europa”.


În campionatul trecut au avut loc patru meciuri directe între cele două echipe: în sezonul regulat, FCSB a câştigat cu Farul, în tur, la Ovidiu, scor 1-0, pentru ca în retur, pe Arena Naţională, să se consemneze o remiză, scor 1-1; în play-off, FCSB s-a impus de fiecare dată în faţa celor de la Farul, 1-0 în deplasare, în tur, şi 2-1 pe teren propriu, în retur.


Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul FCSB – Farul.

FCSB – Farul 1X
Cotă 1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro