Sari direct la conținut

SuperLiga: FCSB vs Petrolul – Test dificil pentru Europa League

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB – Petrolul, meci contând pentru etapa a 10-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 21:30, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

FCSB, din ce în ce mai departe de primele locuri ale clasamentului, şi Petrolul, care pare mai aproape ca niciodată de accederea în play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 10-a din SuperLiga.

FCSB este pe locul 11, cu nouă puncte acumulate după opt meciuri (mai are o restanţă de disputat, în deplasare, cu Botoşani), în care a înregistrat două victorii, trei rezultate de egalitate şi trei înfrângeri, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 2-2.

Echipa antrenată de Elias Charalambous nu s-a descurcat prea bine în meciurile de acasă, în care a bifat două succese, o remiză şi două eşecuri, iar cel mai bun marcator al roş-albaştrilor este Darius Olaru, cu trei goluri în actualul sezon din SuperLiga.

De menţionat că, la mijlocul săptămânii viitoare, FCSB va debuta în faza principală din Europa League, contra letonilor de la FK Rigas Futbola Skola (RFS) – joi, 26 septembrie, ora 22:00, pe Arena Naţională.

Petrolul ocupă locul 6, cu 14 puncte acumulate în cele nouă etape de până acum, după trei victorii, cinci rezultate de egalitate şi o înfrângere, iar în runda precedentă a remizat pe teren propriu cu Farul, scor 1-1.

În acest interval de timp, echipa antrenată de fostul mare internaţional turc Mehmet Topal (în acte, ca antrenor principal figurează bosniacul Sanjin Alagic) s-a calificat în faza grupelor din Cupa României, după ce a trecut în play-off, în deplasare, de Dumbrăviţa, echipă din Liga 2, scor 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 după executarea loviturilor de departajare.

În partidele disputate în deplasare, Petrolul are două succese, o remiză şi o înfrângere (singura din actualul sezon, 1-4 cu Dinamo), iar golgheterii echipei sunt Mihnea Rădulescu şi Gicu Grozav, fiecare cu câte două reuşite în campionat.

În confruntările din ediţia trecută din SuperLiga, care au avut loc în sezonul regulat, cele două echipe au remizat în tur, la Ploieşti, scor 2-2, pentru ca, în retur, pe Arena Naţională, FCSB să câştige în faţa celor de la Petrolul cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,41 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul FCSB – Petrolul.

FCSB – Petrolul PsF1
Cotă 1,41

INTERVIURILE HotNews.ro