Sari direct la conținut

SuperLiga: Gloria Buzău vs Rapid – Ultimatum pentru Neil Lennon

HotNews.ro
SuperLiga: Gloria Buzău vs Rapid – Ultimatum pentru Neil Lennon
Neil Lennon, antrenor Rapid / Sursa foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Gloria Buzău – Rapid, meci contând pentru etapa a 5-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 10 august, de la ora 22:00, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Gloria Buzău, revenită pe prima scenă a fostbalului românesc după 15 ani, şi Rapid, marea dezamăgire a acestui start de sezon, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 5-a din SuperLiga.

Gloria Buzău are patru puncte după primele patru etape, în care a înregistrat un succes, 2-1 pe terenul celor de la Poli Iaşi, un rezultat de egalitate, 0-0 în deplasare cu Petrolul, şi două eşecuri, 1-2 acasă cu Sepsi şi 1-4 pe terenul celor de la Dinamo.

Echipa antrenată de Andrei Prepeliţă are a doua cea mai slabă apărare din SuperLiga, încasând şapte goluri în primele patru runde (doar CFR Cluj a primit mai multe, nouă!), şi nu a câştigat încă pe teren propriu în acest campionat.

De menţionat că împotriva celor de la Gloria Buzău s-au dictat două penalty-uri până acum, ambele fiind ratate!

„E drept că şi ei au avut meciuri grele, dar sunt o echipă cu jucători cu experienţă, care au fost selectaţi, s-au plătit sume de transfer pe ei, jucători buni, cu CV-uri foarte bune, deci oricând îşi pot reveni sau ieşi din această pasă proastă”, a spus Andrei Prepeliţă.

Rapid a acumulat doar trei puncte în cele patru runde disputate până acum în SuperLiga, în care a bifat trei remize, 1-1 cu UTA (d), 2-2 cu CFR Cluj (a) şi 2-2 cu Sepsi (a), şi o înfrângere, 0-1 cu Petrolul (d).

Echipa antrenată de Neil Lennon nu a câştigat încă în acest sezon, iar postul nord-irlandezului este tot mai nesigur, orice alt rezultat în afară de victorie cu Gloria Buzău fiind aproape sinonim cu demiterea!

Atenţie, Rapid a înregistrat o singură victorie în ultimele 14 partide de campionat, 2-0 acasă cu FCSB, pe 19 mai, într-un meci fără importanţă!

„Avem antrenamente intense. Este un pic mai mult pe stilul britanic de joc şi de antrenament. Putem vedea progresul pe care jucătorii îl fac. Nu vorbesc limba, evident, dar majoritatea băieților vorbesc engleza”, a spus Neil Lennon într-un podcast în Scoţia.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2020-2021 din Liga 2, în sezonul regulat, Gloria Buzău a remizat pe teren propriu cu Rapid, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Gloria Buzău – Rapid.

INTERVIURILE HotNews.ro