Sari direct la conținut

SuperLiga: Oţelul Galaţi vs Dinamo – Derby de podium

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Oţelul Galaţi – Dinamo, meci contând pentru etapa a 10-a din campionatul României, este programat, vineri, 20 septembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Oţelul, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Oţelul Galaţi, una dintre cele două echipe neînvinse în acest campionat (alături de liderul U Cluj), şi Dinamo, cu un start foarte bun de sezon, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 10-a din SuperLiga.

Oţelul Galaţi este pe locul 2, cu 16 puncte acumulate după opt meciuri (mai are o restanţă pe teren propriu cu CFR Cluj), în care a înregistrat patru victorii şi patru rezultate de egalitate, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu Gloria Buzău, scor 0-0.

Echipa antrenată de Dorinel Munteanu nu a pierdut nici un meci în acest campionat şi are cea mai bună defensivă din SuperLiga, cu numai trei goluri primite, iar acasă nu a încasat nici măcar unul (ultima înfrângere oficială este cea din barajul Conference League, 0-2 cu U Cluj; este şi unicul eşec suferit pe teren propriu în 2024).

„Va fi un meci foarte greu, cu o echipă care a început foarte bine campionatul, care are ca obiectiv calificarea în play-off. Îmi doresc să trecem cu bine şi peste acest joc şi să rămânem pe aceeaşi poziţie în clasament”, a declarat Dorinel Munteanu.

Dinamo este pe locul 3, cu 15 puncte, acumulate după patru victorii, trei rezultate de egalitate şi două înfrângeri, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Unirea Slobozia, scor 1-0.

În acest interval, echipa antrenată de Zeljko Kopic s-a calificat în faza grupelor din Cupa României, după ce a trecut în play-off-ul competiţiei, în deplasare, de Voluntari, echipă din Liga 2, scor 1-0.

Dinamo are al doilea cel mai bun atac din SuperLiga, cu 17 goluri marcate după opt etape (doar CFR Cluj a înscris mai multe, 18), şi are procentaj maxim pe teren propriu, patru victorii în patru meciuri, în care a înscris de 11 ori („câinii roşii” n-au mai pierdut acasă din 27 ianuarie 2024).

„Meciul va fi unul dificil, este o echipă care primește foarte puţine goluri. Vom merge acolo să facem tot ce putem pentru a câştiga toate punctele. Toţi adversarii privesc meciul cu noi ca pe un derby”, a spus Zeljko Kopic.

În campionatul trecut, cele două s-au înfruntat de trei ori: în sezonul regulat, fiecare dintre ele s-a impus pe teren propriu, Oţelul Galaţi cu 1-0 în tur, iar Dinamo cu 3-1 în retur, iar în play-out gălăţenii au câştigat în faţa „cîinilor roşii”, acasă, cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Oţelul Galaţi – Dinamo.

Oțelul Galați vs Dinamo 1X
Cotă 1.35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro