Sari direct la conținut

SuperLiga: Oţelul Galaţi vs Universitatea Craiova – Derby de podium

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Oţelul Galaţi – Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 12-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 21:30, pe Stadionul Oţelul din Galaţi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Oţelul Galaţi şi Universitatea Craiova, două echipe aflate în zona de play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 12-a din SuperLiga.

Oţelul Galaţi are 18 puncte după 10 meciuri (mai are o restanţă de disputat, acasă, cu CFR Cluj), în care a înregistrat patru victorii şi şase rezultate de egalitate, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu Rapid, scor 0-0 (a bifat patru remize în precedentele cinci meciuri din SuperLiga).

Pe teren propriu, echipa antrenată de Dorinel Munteanu a disputat doar patru meciuri, două succese şi două remize (a primit un singur gol acasă, în partida cu Dinamo, scor 1-1), iar cei mai buni marcatori ai moldovenilor în actualul campionat sunt Alex Pop şi Diego Zigulic, fiecare cu câte trei goluri.

Oţelul Galaţi este singura echipă neînvinsă din SuperLiga şi are cea mai bună defensivă din campionat, cu doar patru goluri primite (are o medie de un gol marcat pe meci în stagiunea curentă).

Atenţie, în 2024, Oţelul Galaţi a pierdut o singură dată acasă, 0-2 cu U Cluj, pe 19 mai, în meciul eliminatoriu pentru barajul de Conference League!

Universitatea Craiova a acumulat 19 puncte după 11 etape, în care a înregistrat cinci victorii, patru rezultate de egalitate şi două înfrângeri, iar în runda trecută s-a impus fără emoţii pe teren propriu în faţa nou promovatei Unirea Urziceni, scor 3-0 (rezultat care a stopat o serie de patru partide consecutive fără succes).

În partidele disputate în deplasare în actuala ediţie de campionat, echipa antrenată de Costel Gâlcă a bifat două succese, două remize şi două eşecuri, iar golgheterul oltenilor este Alex Mitriţă, cu şapte reuşite în SuperLiga.

De menţionat că Universitatea Craiova are doar două victorii în şase meciuri disputate pe terenuri străine şi a primit gol în fiecare din ultimele patru dispute externe din campionat!

În meciurile directe din sezonul regulat al campionatului trecut, cele două echipe au remizat în tur, în Bănie, scor 0-0, pentru ca, în retur, Universitatea Craiova să se impună pe terenul celor de la Oţelul Galaţi cu 3-1; a mai fost un meci în sferturile de finală din Cupa României, Universitatea Craiova – Oţelul Galaţi 0-1 după prelungiri (0-0 după 90 de minute).

Superbet oferă cota 1,31 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Oţelul Galaţi – Universitatea Craiova.

Oţelul Galaţi vs Universitatea Craiova X2
Cotă 1,31

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro