Sari direct la conținut

SuperLiga: Oţelul vs Farul – Dorinel contra Hagi, duelul Generaţiei de Aur

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Oţelul – Farul, meci contând pentru etapa a 2-a din campionatul României, este programat, luni, 22 iulie, de la ora 22:00, pe Stadionul Oţelul din Galaţi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


Oţelul, una dintre revelaţiile sezonului precedent, şi Farul, care a debutat cu stângul în noul campionat, se întâlnesc partida care încheie etapa a 2-a din SuperLiga.


Oţelul are un trei puncte în clasament după ce în prima rundă a câştigat pe terenul celor de la Botoşani, scor 3-2.
În partidele de pregătire din această vară, echipa antrenată de Dorinel Munteanu s-a impus de fiecare dată, 3-2 cu Celje, 1-0 cu Jedinstvo şi 4-1 cu Marsaxlokk.


Gălăţenii au schimbat masiv lotul în această pauză competiţională, fiind aduşi Albert Hofman, Stipe Juric, Neluţ Roşu, Popescu, Vasilije Djuric, maksim Kovalyov şi Nikola Stevanovic, în timp ce la capitolul plecări figurează Eduard Pap, Ştefan Bodişteanu, Relu Stoian, Costin Ghiocel şi George Cîrjan.


Oţelul s-a clasat în ediţia trecută din SuperLiga pe locul 2 în play-out (8 la general), dar a pierdut ambele confruntări decisive înainte de încheierea sezonului, 0-2 cu U Cluj în meciul eliminatoriu pentru disputarea barajului de Conference League şi 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 2-3 la penalty-uri cu Corvinul în finala Cupei României.


Farul nu are nici măcar un punct după ce a început noul sezon cu o înfrângere surprinzătoare pe teren propriu, scor 0-1 cu nou-promovata Unirea Slobozia.


În această vară, echipa lui Gică Hagi a disputat şase partide de pregătire: trei cu Petrocub Hânceşti, două pierdute (1-5 şi 1-2) şi una câştigată (3-2), cu Zimbru Chişinău (5-3), cu Cerno More Varna (0-1) şi cu Steaua (3-0).


La nivelul lotului, au venit doar fotbalişti liberi de contract sau fără sumă de transfer, printre care Mihai Bălaşa (Sepsi), Andrei Ciobanu (Poli Iaşi), Gabriel Iancu (Hermannstadt), Eduard Radaslavescu (FCSB), Răzvan Ducan şi Victor Dican (ambii de la Botoşani), dar au plecat Ronaldo Deaconu (Hermannstadt), Kiki (FCSB), Tudor Băluţă (Slask Wroclaw) şi Constantin Budescu (Gloria Buzău).

Farul Constanţa a terminat pe locul 4 în play-off, în ediţia trecută de campionat, dar a ratat accesul în cupele europene.


În ediţia trecută de campionat, cele două echipe s-au întâlnit în sezonul regulat: în tur, Farul s-a impus pe terenul celor de la Oţelul cu 1-0, pentru ca, în retur, la Galaţi, să se înregistreze o remiză, scor 1-1.


Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Oţelul – Farul.

Oţelul – Farul 1X
Cotă 1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro