Sari direct la conținut

SuperLiga: Petrolul a transferat un fundaș de națională

HotNews.ro
SuperLiga: Petrolul a transferat un fundaș de națională
Yohan Roche (roșu). Foto: Baptiste Autissier / Panoramic / Profimedia

Beninezul Yohan Roche (27 de ani) este noul fundaș al echipei Petrolul, a anuțat, miercuri, gruparea din Ploiești.

Fundașul central a evoluat ultima oară pentru Quevilly Rouen, echipă aflată pe locul 12 în liga a treia din Franța.

Yohan Roche, noul fundaș al Petrolului

Roche a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2025/26.

„Component al primei reprezentative a Beninului, pentru care a jucat 90 de minute chiar săptămâna trecută, în victoria cu Libia din cadrul Cupei Africii pe Natiuni, Yohan Roche s-a născut în Franţa, la Lyon, fiind, astfel, un produs al şcolii de fotbal din Hexagon.

Cariera și-a inceput-o la FC Villefranche, iar mai apoi a evoluat pentru Stade Reims și Rodez, înainte de a se transfera, în 2021, în prima ligă din Turcia, la Adanaspor. În 2023 a revenit in Franța, la Quevilly, formație pentru care a evoluat până în prezent.

Statisticile carierei lui Yohan Roche cuprind 49 de prezențe în primul eșalon din Turcia, 52 de apariții în liga secundă franceză, 27 în cea de-a treia și 11 meciuri jucate pentru echipa națională a Beninului”, informează Petrolul Ploiești.

Petrolul, o singură înfrângere în 9 etape

Gruparea ploieșteană s-a confruntat cu probleme financiare în această vară, însă situația s-a remediat între timp și Petrolul se află pe locul 6 după 9 etape, cu 14 puncte.

Echipa de pe Stadionul „Ilie Oană” a înregistrat trei victorii, cinci remize și o singură înfrângere (cu Dinamo, în etapa a doua).

Pentru Petrolul urmează meciul cu FCSB. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 21:30, pe Stadionul „Steaua” din Ghencea. Jandarmeria a interzis disputarea meciului pe Arena Națională, pe aleile din jurul stadionului urmând să aibă loc Asia Fest (20-22 septembrie).

INTERVIURILE HotNews.ro