Sari direct la conținut

SuperLiga: Petrolul Ploiești, pe locul 2 după victoria cu Poli Iași

HotNews.ro
SuperLiga: Petrolul Ploiești, pe locul 2 după victoria cu Poli Iași
Jucătorii echipei Petrolul Ploiești. Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

Petrolul Ploiești a obținut o victorie importantă în fața echipei Poli Iași, scor 3-1, în etapa cu numărul 14 din SuperLiga.

Petrolul Ploiești – Poli Iași 3-1, în etapa #14 din SuperLiga

Oaspeții au început mai bine meciul de pe Stadionul „Ilie Oană” și au deschis scorul în minutul 20. Roman a mișcat mingea din lovitură liberă, iar Bordeianu l-a învins pe Zima, viitorul portar al campionei FCSB, cu un șut de la distanță.

Petrolul a egalat după doar cinci minute, când Jyry a centrat din corner, iar Grozav s-a înălțat și a marcat cu o lovitură de cap.

Poli Iași a rămas în inferioritate numerică în minutul 38. Kamberi l-a lovit în piept pe Huja, iar arbitrul, ajutat de VAR, i-a arătat cartonașul roșu.

Petrolul a trecut în avantaj după pauză. Portarul Jesus Fernandez a respins cu piciorul la șutul lui Rădulescu, însă Tudorie a fost atent și a împins mingea în poartă.

„Lupii galbeni” au mai lovit o dată pe final, când Bratu a înscris din centrarea lui Ricardinho.

Grație acestui succes, echipa lui Mehmet Topal a acumulat 22 de puncte și a urcat provizoriu pe locul 2 în clasamentul SuperLigii. De cealaltă parte, formația antrenată de Emil Săndoi se află pe locul 10, cu 17 puncte.

Au evoluat echipele:

  • Petrolul Ploiești: Zima – Ricardinho, Y. Roche, Huja, Dumitriu – T. Keita – M. Rădulescu (M. Bratu 82), Mateiu (D. Radu 82), Jyry (Stancovici 90+2), Grozav (Boţogan 90+2) – Tudorie (Moussaki 75). Antrenor: Mehmet Topal
  • Poli Iași: J. Fernandez – Todoroski (Harrison 87), Guilherme Soares, Moreira da Silva, Atanaskoski (Goncalo Teixeira 82) – A. Gheorghiţă, M. Bordeianu, Marchioni (Gouet 46), V. Gheorghe (A. Itu 46) – A. Roman – Kamberi. Antrenor: Emil Săndoi.
INTERVIURILE HotNews.ro