Sari direct la conținut

SuperLiga: Poli Iași, victorie la limită cu Unirea Slobozia – Final tensionat în Copou: gol anulat și penalty ratat

HotNews.ro
SuperLiga: Poli Iași, victorie la limită cu Unirea Slobozia – Final tensionat în Copou: gol anulat și penalty ratat
Emil Sandoi. FOTO Flaviu Buboi/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poli Iași a învins nou-promovata Unirea Slobozia, scor 1-0, într-un meci disputat sâmbătă, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, în a 13-a etapă din SuperLiga.

Poli Iași – Unirea Slobozia 1-0, în etapa #13 din SuperLiga

Echipa antrenată de Emil Săndoi a modificat tabela în minutul 24, când Alin Roman a centrat excelent și Andrei Gheorghiță a marcat cu o lovitură de cap.

Același Gheorghiță a trimis mingea în poartă și în minutul 49, însă reușita a fost anulată pentru o poziție de ofsaid în care se afla Kamberi, cel care a pasat decisiv, la începutul acțiunii.

Trupa lui Adrian Mihalcea a avut o ocazie importantă în minutul 75, dar Pospelov nu a lovit suficient de puternic cu capul și Fernandez a prins balonul.

Gazdele au răspuns două minute mai târziu. Gheorghiță a trimis cu capul din careul mic, însă Pacionel a respins de pe linia porții.

Unirea Slobozia a crezut că a egalat în prelungiri, însă golul marcat de Filip Ilie a fost anulat de VAR, tot pentru ofsaid, după o analiză care a durat 7 minute.

Formația ialomițeană a ratat o nouă ocazie uriașă în minutul 90+15. Arbitrul a dictat penalty pentru un henț comis de Ștefanovici, dar Constantin Toma nu a reușit să-l învingă pe Fernandez de la 11 metri.

Grație acestui succes, Poli Iași a acumulat 17 puncte și a urcat pe locul 8 în clasamentul SuperLigii. De cealaltă parte, Unirea Slobozia rămâne ultima (locul 16), cu 12 puncte și golaveraj mai slab decât FC Botoșani.

Au evoluat echipele:

  • Poli Iași: J. Fernandez – Todoroski, Samayoa, Guilherme Soares, Ispas – A. Gheorghiţă (Stefanovici 79), Gouet, M. Bordeianu, V. Gheorghe (Tailson 68) – A. Roman (Marchioni 79) – Kamberi (Florin Ilie 90). Antrenor: Emil Săndoi
  • Unirea Slobozia: D. Rusu – P. Medina (Dorobanţu 57), Antoche, Pospelov, C. Toma – Coadă (Purece 46), Pacionel (Filip Ilie 80) – Aganovic, Afalna (S. Camara 65), Vlăsceanu (Perianu 46) – Gele. Antrenor: Adrian Mihalcea.
INTERVIURILE HotNews.ro