Sari direct la conținut

SuperLiga: Rapid vs CFR Cluj – Derby vişiniu în Giuleşti

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid – CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 2-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 20 iulie, de la ora 22:00, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


Rapid şi CFR Cluj, două echipe cu pretenţii nu doar la cupele europene, ci şi la titlul de campioană, se întâlnesc derby-ul etapei a 2-a din SuperLiga.


Rapid are un punct în clasament după ce a început acest sezon cu o remiză la Arad, scor 1-1 cu UTA.


În vară, echipa antrenată de Neil Lennon a disputat cinci partide de verificare: le-a învins pe Ruadomlje, scor 2-1, pe Zaglebie, scor 1-0, şi pe Maribor, scor 4-0, a pierdut cu Celje, scor 0-1, şi a remizat cu Ruzomberok, scor 1-1.


La nivelul lotului, Rapid s-a întărit cu Filip Blazek, Luka Gojkovic, Timotej Jambor şi Cristi Manea, Jakub Hromada a fost transferat definitiv, iar Rareş Pop, Claudiu Micovschi, Cătălin Vulturar şi Ştefan Pănoiu au revenit la echipă după perioadele de împrumut; au plecat, în schimb, Funsho Bamgboye, Dragoș Grigore, Alexandru Albu şi Ermal Krasniqi.

Rapid a terminat ediţie precedentă din SuperLiga pe locul 6 în play-off (6 la general) şi a ratat pentru a treia oară la rând prezenţa în cupele europene de la promovarea din 2021.


CFR Cluj a debutat cu o victorie în noua ediţie din SuperLiga, 3-2 pe teren propriu cu Dinamo, revenind spectaculos după ce a fost condusă cu 2-0.


În partidele amicale din această vară, echipa antrenată de Dan Petrescu a câştigat cu Slovan Bratislava, scor 1-0, a remizat cu LASK Linz, scor 1-1, şi a pierdut cu Slask Wroclaw, scor 0-1.


La nivelul lotului, ardelenii sunt încă o echipă în reconstrucţie, cu foarte multe schimbări de efectiv în această vară: au venit, printre alţii, Armend Thaqi de la Ballkani, Andrei Artean de la Apollon, Adrian Păun de la Hapoel Beer-Sheva şi Anton Kresic de la Rijeka, dar au plecat nume importante ca Omar El Kaddouri (liber de contract), Cristian Manea (Rapid), Cristian Bălgrădean (liber de contract) şi Cătălin Căbuz (Hermannstadt).
CFR Cluj a terminat sezonul trecut pe locul 2 şi va reprezenta România în Conference League.


Cele două echipe s-au confruntat de cinci ori în campionatul trecut, de două ori în sezonul regulat, când Rapid s-a impus de fiecare dată, 3-1 în tur, acasă, şi 1-0 în retur, în deplasare, de două ori în play-off, când CFR Cluj a câştigat ambele partide, 4-1 în deplasare şi 3-2 acasă, şi o dată în faza grupelor din Cupa României, când au remizat în Giuleşti, scor 0-0.


Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Rapid – CFR Cluj.

Rapid – CFR Cluj GG
Cotă 1,75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro