Sari direct la conținut

SuperLiga: Rapid vs Farul – Deby-ul marilor dezamăgiri

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid – Farul, meci contând pentru etapa a 13-a din campionatul României, este programat, luni, 21 octombrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Rapid şi Farul, două echipe cu pretenţii de play-off, dar încă de parte de acest obiectiv, se întâlnesc în ultima şi una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 13-a din SuperLiga.

Rapid este pe locul 12, cu 13 puncte acumulate în 12 etape, şi vine după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în runda precedentă a cedat în deplasare, 0-2 cu Botoşani.

Echipa antrenată de Marius Şumudică este ultima într-o ierarhie a partidelor disputate pe teren propriu în acest campionat, fără nici măcar o victorie – are o remiză şi patru eşecuri – iar golgheterul giuleştenilor este Rareş Pop, cu trei reuşite în SuperLiga.

De menţionat că Rapid nu a reuşit nici măcar să marcheze în ultimele două partide, 0-0 acasă cu Oţelul Galaţi şi 0-2 în deplasare cu Botoşani, iar ultima victorie în Giuleşti a fost obţinută în sezonul trecut, pe 19 mai 2024, scor 2-0 cu FCSB!

Farul ocupă locul 13, cu 13 puncte acumulate în 12 etape, şi vine după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în runda precedentă a remizat acasă cu Dinamo, scor 1-1.

Echipa antrenată de Gică Hagi nu a reuşit încă să câştige în deplasare în actuala stagiune din SuperLiga, acolo unde a bifat trei remize şi două eşecuri (doar Hermannstad mai este fără succes pe teren străin), iar cei mai buni marcatori ai „marinarilor” în campionat sunt Rivaldinho, Denis Alibec şi Narek Grigoryan, fiecare cu câte trei goluri.

Atenţie, ultimul succes obţinut de Farul în deplasare, în SuperLiga, a avut loc în sezonul trecut, pe 12 aprilie 2024, scor, 2-1 cu Universitatea Craiova!

Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în campionatul precedent: în sezonul regulat, Rapid a câştigat acasă cu Farul, în tur, scor 3-1, pentru ca, în retur, să se consemneze un egal, scor 0-0; în play-off, „marinarii” s-au impus de fiecare dată, 2-1 în Giuleşti şi 3-1 la Ovidiu.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid – Farul.

Rapid – Farul 1X
Cotă 1,30

INTERVIURILE HotNews.ro