Sari direct la conținut

SuperLiga: Sepsi vs Universitatea Craiova – Derby de play-off la Sf. Gheorghe

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sepsi – Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 5-a din campionatul României, este programat, duminică, 11 august, de la ora 19:00, la Sf. Gheorghe, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Sepsi şi Universitatea Craiova, două echipe cu pretenţii europene, neînvinse în această ediţie de campionat, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 5-a din SuperLiga.

Sepsi are opt puncte acumulate după primele patru etape, în care a înregistrat două victorii, 1-0 cu Poli Iaşi (a) şi 2-1 cu Gloria Buzău (a), şi două rezultate de egalitate, 1-1 cu Dinamo (a) şi 2-2 cu Rapid (d).

Atenţie, echipa antrenată de Bernd Storck a marcat în fiecare meci din acest sezon, iar cinci din cele şase goluri ale lui Sepsi au fost înscrise în primele 30 de minute!

Covăsnenii l-au pierdut pe Cosmin Matei, care a primit o suspendare de şase luni pentru dopaj, dar Bernd Storck aşteaptă o decizie favorabilă la apel: „Sperăm până în ultimul moment că va putea juca după apel. Din punctul meu de vedere, nu este vinovat. A luat un produs contaminat. Şase luni fără fotbal sunt… Are 32 de ani şi nu este uşor”.

Universitatea Craiova are, de asemenea, opt puncte după cele patru runde disputate până acum în SuperLiga, graţie a două succese, 4-2 cu UTA (a) şi 2-0 cu CFR Cluj (d), şi a două remize, 0-0 cu Hermannstadt (d) şi 0-0 cu Petrolul (a).

În acest interval, echipa antrenată de Costel Gâlcă a fost eliminată chiar la debutul în sezonul european, după 0-2 (d) şi 3-2 (a) cu Maribor, în turul al doilea preliminar din Conference League.

De menţionat că oltenii au cea mai bună defensivă din campionat, cu doar două goluri primite, iar în ultimele trei partide nu au încasat nici măcar unul!

„Este un meci complicat pentru noi cu Sepsi, venim după un joc pe care nu l-am câştigat acasă, a fost o săptămână foarte grea, dar atmosfera e din ce în ce mai bună. Nu avem o omogenitate în echipă, jucătorii noi au venit în trepte, iar Sepsi este o echipă omogenă”, a declarat Costel Gâlcă.

Cele două echipe s-au confruntat de patru ori în ediţia trecută din SuperLiga, iar Universitatea Craiova s-a impus de fiecare dată în faţa lui Sepsi: 2-1 (a) în tur şi 3-1 (d) în retur – în sezonul regulat, respectiv 3-1 (d) în tur şi 3-2 (a) în retur – în play-off. Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Sepsi – Universitatea Craiova.

INTERVIURILE HotNews.ro