Sari direct la conținut

SuperLiga: U Cluj vs Universitatea Craiova – Test dificil pentru lider

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

U Cluj – Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 10-a din campionatul României, este programat, duminică, 22 septembrie, de la ora 21:30, pe Cluj Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

U Cluj, lider detaşat şi neînvins al campionatului, şi Universitatea Craiova, care trece printr-o perioadă dificilă după un start excelent de sezon, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 10-a din SuperLiga.

U Cluj este pe locul 1, cu 21 de puncte acumulate după nouă etape, în care a înregistrat şase victorii şi trei rezultate de egalitate, iar în runda precedentă s-a impus pe terenul celor de la Rapid, scor 2-0.

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău este, alături de Oţelul, una din cele două neînvinse în actuala stagiune din SuperLiga, şi are cea mai bună defensivă din campionat, cu patru goluri încasate (la egalitate cu gălăţenii).

Singurul pas greşit al „şepcilor roşii” în sezonul 2024-2025 este eliminarea din Cupa României, încă din play-off, după 0-1 în deplasare cu Metalul Buzău, echipă din Liga 2.

„Ei vin după o perioadă destul de grea. Rămân o echipă competitivă, în care s-a investit, cu un antrenor foarte bine pregătit, cu jucători care, dacă sunt lăsaţi şi prind încredere, pot să facă diferenţa. În acelaşi timp, noi trebuie să avem încredere în ce suntem capabili să facem, în calităţile noastre”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Universitatea Craiova se află în zona de play-off, cu 15 puncte acumulate în cele nouă meciuri disputate până acum, după patru succese, trei remize şi două eşecuri, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, în faţa celor de la Poli Iaşi, scor 0-2.

Echipa antrenată de Costel Gâlcă a strâns doar un punct în ultimele trei partide (înfrângeri cu Dinamo şi Poli Iaşi, egal cu Rapid), dar dă cel mai bun marcator al campionatului, pe Alexandru Mitriţă, care are deja şase goluri în actuala stagiune din SuperLiga.

„Înfruntăm liderul, o echipă care a demonstrat până în momentul actual că este cea mai bună din campionat. În ultimele trei meciuri am luat un punct, ne-am creat ocazii, dar nu am reuşit să marcăm mai mult, este normal să scadă încrederea. Cu o atitudine mai bună o să reuşim să facem un meci mai bun şi să câştigăm”, a spus Costel Gâlcă.

Cele două echipe au remizat de fiecare dată în partidele directe ale sezonului regulat din campionatul trecut, 1-1 la Cluj-Napoca şi 2-2 la Craiova, pentru ca, în barajul pentru Conference League, Universitatea să se impună pe teren propriu în faţa lui U, 0-0 după 90 de minute, 1-1 după 120 de minute, 5-4 după penalty-uri.

Superbet oferă cota 1,48 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul U Cluj – Universitatea Craiova.

U Cluj – Universitatea Craiova 1X
Cotă 1,48

INTERVIURILE HotNews.ro