Sari direct la conținut

Superliga: Universitatea Cluj l-a transferat pe fundaşul Jasper van der Werff

HotNews.ro
Superliga: Universitatea Cluj l-a transferat pe fundaşul Jasper van der Werff
Ioan Sabău Ovidiu Foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

FC Universitatea Cluj a ajuns la o înţelegere cu Jasper van der Werff (25 de ani), un fundaş central elveţian care a câştigat titlul în Austria şi Cupa Austriei cu RB Salzburg. De asemenea, Jasper are peste 50 de prezenţe în Bundesliga 2 şi peste 40 de meciuri în prima ligă elveţiană, potrivit News.ro.

El jucător şi-a început cariera la FC St. Gallen, club pentru care a debutat în prima ligă elveţiană în sezonul 2017/2018. Potenţialul său a fost observat rapid de RB Salzburg, una dintre cele mai titrate echipe din Austria. A fost transferat de formaţia austriacă la începutul stagiunii 2018/2019 în schimbul a 800.000 de euro, câştigând campionatul Austriei şi Cupa Austriei chiar la sezonul de debut.

La jumătatea sezonului 2019/2020, Jasper a revenit în Elveţia la FC Basel, formaţie din prima ligă la care a jucat constant timp de un sezon şi jumătate. În total, acesta a strâns 43 de prezenţe pentru echipa din Basel în toate competiţiile marcând un gol.

Pentru elveţieni a bifat şi primele meciuri în cupele europene, debutând în dubla cu Eintracht Frankfurt din optimile Europa League, ediţia 2019/2020.

FC Paderborn a fost următoarea provocare a carierei pentru Jasper van der Werff. Fundaşul central a fost transferat de formaţia din Bundesliga 2 la începutul sezonului 2021/2022. A strâns în total 37 de prezenţe în două sezoane pentru FC Paderborn. În ultimul sezon, fundaşul central a îmbrăcat tricoul celor de la FC Hansa Rostock, unde a jucat în 23 de partide şi a marcat două goluri.

El a făcut parte din lotul Elveţiei la Campionatul European U21 din urmă cu trei ani, jucând în faza grupelor împotriva Croaţiei şi a Portugaliei.

INTERVIURILE HotNews.ro