Sari direct la conținut

SuperLiga: Universitatea Cluj, victorie în duelul revelațiilor – Prima înfrângere pentru Oțelul Galați

HotNews.ro
SuperLiga: Universitatea Cluj, victorie în duelul revelațiilor – Prima înfrângere pentru Oțelul Galați
Ioan Sabău Ovidiu Foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Universitatea Cluj și-a respectat statutul de lider al SuperLigii și a învins echipa Oțelul Galați, scor 2-0, într-un meci din etapa a 13-a.

Duelul revelațiilor din acest sezon s-a terminat cu victoria formației lui Ioan Ovidiu Sabău.

La începutul partidei, ultrașii Universității Cluj au lăsat peluza goală preț de 5 minute, în semn de protest față de abuzurile la care sunt supuse galeriile din România.

Universitatea Cluj – Oțelul Galați 2-0, în etapa #13 din SuperLiga

Prima repriză a fost una monotonă, fără ocazii importante la cele două părți, însă gazdele s-au descurcat mult mai bine în partea secundă a meciului.

”U” Cluj a deschis scorul în minutul 61. Zivulic a atins mingea cu mâna în propriul careu, iar Nistor a înscris din penalty.

În minutul 69, Blănuță a fost blocat de Popescu într-un duel unu la unu, însă Thiam a urmărit mingea și a marcat cu o lovitură de cap.

Grație acestui succes, Universitatea Cluj a acumulat 26 de puncte (6 peste Universitatea Craiova, echipa de pe locul 2) și va termina și această etapă în fruntea clasamentului.

De cealaltă parte, Oțelul a suferit prima înfrângere din acest sezon, rămâne cu 19 puncte și ocupă locul 3. Trupa lui Dorinel Munteanu are și un meci mai puțin disputat.

Acesta a fost doar al doilea meci din acest sezon în care Oțelul a încasat două goluri. S-a mai întâmplat în prima etapă, cu FC Botoșani, dar gălățenii au câștigat atunci cu 3-2.

Au evoluat echipele:

  • Universitatea Cluj: Gertmonas – Boboc, Van Der Werff, I. Cristea, Lasure (Berto 46) – R. Silaghi (Blănuţă 46; Al. Bota 89), G. Simion, Bic, Chipciu – Nistor (Oaidă 90+3), M. Thiam (D. Codrea 80). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
  • Oțelul Galați: I. Popescu – D. Maftei (R. Tănasă 68), Zivulic, Stevanovic, Miguel Silva – Cisotti, Lameira, S. Teles (Adăscăliţei 68) – Maciel (M. Angha 78), Juric (N. Roşu 78), Al. Pop (Djuric 55). Antrenor: Dorinel Munteanu.
INTERVIURILE HotNews.ro