Sari direct la conținut

SuperLiga: Universitatea Craiova vs Gloria Buzău – Oltenii, mari favoriţi în Bănie

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova – Gloria Buzău, meci contând pentru etapa a 6-a din campionatul României, este programat, vineri, 16 august, de la ora 22:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Universitatea Craiova, lidera la zi a campionatului, porneşte ca mare favorită pe teren propriu în faţa nou promovatei Gloria Buzău, una dintre surprizele plăcute ale acesui sezon, într-o partidă a etapei a 6-a din SuperLiga.

Universitatea Craiova este pe locul 1, cu 11 puncte acumulate după cele cinci runde disputate până acum în SuperLiga, graţie a trei succese, 4-2 cu UTA (a), 2-0 cu CFR Cluj (d) şi 2-1 cu Sepsi (d), şi a două remize, 0-0 cu Hermannstadt (d) şi 0-0 cu Petrolul (a).

În acest interval, echipa antrenată de Costel Gâlcă a fost eliminată chiar la debutul în sezonul european, după 0-2 (d) şi 3-2 (a) cu Maribor, în turul al doilea preliminar din Conference League.

De menţionat că oltenii au cea mai bună defensivă din campionat, cu doar trei goluri primite (la fel ca Oţelul Galaţi), iar în ultimele patru partide a încasat unul singur! Mai mult, Universitatea Craiova este, alături de Oţelul Galaţi şi ”U” Cluj, una dintre cele trei echipe fără eşec în actualul campionat!

„Va fi un meci complicat, pe hârtie suntem favoriţi, dar trebuie să demonstrăm în teren şi să câştigăm. Gloria Buzău este o echipă bine organizată, de noi depinde cum putem să ne impunem pe faza de atac, pentru că este foarte important să marcăm”, a declarat Costel Gâlcă.

Gloria Buzău este pe locul 11 şi are cinci puncte după cinci etape, în care a înregistrat un succes, 2-1 pe terenul celor de la Poli Iaşi, două remize, 0-0 în deplasare cu Petrolul şi 1-1 acasă cu Rapid, şi două eşecuri, 1-2 cu Sepsi (a) şi 1-4 cu Dinamo (d).

Echipa antrenată de Andrei Prepeliţă are a doua cea mai slabă apărare din SuperLiga, încasând opt goluri în primele cinci runde, la fel ca cei de la Dinamo (doar CFR Cluj a primit mai multe, nouă!), iar singura victorie de până acum a fost obţinută în deplasare!

De menţionat că împotriva celor de la Gloria Buzău s-au dictat două penalty-uri până acum, ambele fiind ratate!

Universitatea Craiova şi Gloria Buzău nu s-au mai întâlnit până acum, astfel că partida din etapa a 6-a a campionatului este prima confruntare directă dintre cele două echipe.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Universitatea Craiova – Gloria Buzău.

Universitatea Craiova vs Gloria Buzău 1
Cotă 1.47

  • cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro