Sari direct la conținut

SuperLiga: Universitatea Craiova vs UTA – Gâlcă contra Rednic, ce duel în Bănie!

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova – UTA, meci contând pentru etapa a 2-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 20 iulie, de la ora 19:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


Universitatea Craiova şi UTA, care au debutat în noul sezon cu câte o remiză, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 2-a din SuperLiga.


Universitatea Craiova are în acest moment un punct, după ce în prima etapă a remizat pe terenul celor de la Hermannstadt, scor 1-1.


În meciurile de pregătire din această vară, echipa antrentă de Costel Gâlcă a disputat patru meciuri de pregătire cu adeversare de calibru şi a bifat un succes, 1-0 cu Legia Varşovia, şi trei eşecuri, 1-2 cu Pafos, 1-4 cu Ludogorets şi 1-2 cu St. Gallen.


Oltenii şi-au întărit lotul în pauza competiţională, printre alţii, cu Oshima Takuto (de la Cracovia), Luis Paradella (de la Saprissa), Silviu Lung (de la Poli Iaşi) şi Gregorio Sierra (de la Burgos), dar i-au pierdut pe George Cîmpanu (UTA), Jovan Markovic (U Cluj) – ambii împrumutaţi, Alexandru Mateiu (Petrolul) şi Ante Rogiljic (liber de contract).


Universitatea Craiova a terminat sezonul trecut pe locul 3 în play-off şi a disputat un baraj pentru accesul în Conference League, 0-0 după 90 de minute, 1-1 după 120 de minute, 5-4 la penalty-uri cu U Cluj, pe teren propriu.


UTA are, la rândul ei, un punct, după ce a terminat la egalitate în prima rundă, pe teren propriu, cu Rapid, scor 1-1.


În această vară, echipa antrenată de Mircea Rednic a început rău perioada de pregătire, 1-2 cu Borac Banja Luka şi 1-3 cu Sarajevo, dar s-a impus în ultima partidă de verificare, 7-1 cu Voitsberg.


Printre cele mai spectaculoase achiziţii ale arădenilor în pauza competiţională se numără Cornel Rîpă, Benjamin Van Durmen, Robert Popa, Andrei Dumiter, Valentin Costache, Alexandru Cîmpanu, Valentin Borcea şi Raoul Cristea, iar la capitolul plecări trebuie menţionaţi Rareș Pop, Claudiu Micovschi şi Cătălin Vulturar, toţi la Rapid (de unde au fost împrumutaţi).


UTA s-a clasat în campionatul precedent pe locul 1 în play-out (7 la general), dar nu a putut participa la meciul eliminatoriu şi, eventual, la barajul pentru un loc de Conference League deoarece nu a accesat licenţa UEFA.


În ediţia precedentă de campionat, cele două echipe s-au întâlnit în sezonul regulat: în tur, Universitatea Craiova s-a impus acasă în faţa celor de la UTA cu 3-0, pentru ca, în retur, la Arad, să se consemneze o remiză, scor 2-2.


Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Universitatea Craiova – UTA.

Universitatea Craiova – UTA 1X
Cotă 1,20

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro