Sari direct la conținut

SuperLiga: UTA vs Poli Iaşi – Duelul suferinţei la Arad

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

UTA – Poli Iaşi, meci contând pentru etapa a 10-a din campionatul României, este programat, luni, 23 septembrie, de la ora 18:00, pe Stadionul Francisc Neuman din Arad, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

UTA şi Poli Iaşi, două echipe cu probleme, se întâlnesc într-un adevărat duel al suferinţei, în una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 10-a din SuperLiga.

UTA este pe locul 14, cu opt puncte acumulate după nouă etape, în care a înregistrat o victorie, cinci rezultate de egalitate şi trei înfrângeri, iar în runda precedentă a remizat pe teren propriu cu Hermannstadt, scor 1-1.

Echipa antrenată de Mircea Rednic a terminat la egalitate în toate cele cinci meciuri disputate în acest campionat pe teren propriu, o dată 0-0 şi de patru ori 1-1, singurul succes al sezonului fiind obţinut în deplasare, cu o nou promovată, Unirea Slobozia (fiecare din ultimele şapte partide ale arădenilor a avut sub 2,5 goluri).

„Avem încă un meci acasă şi ne dorim foarte mult să câştigăm, să spargem gheaţa și ghinionul din această perioadă. O victorie înseamnă foarte mult, încă mai putem să ne atingem obiectivul. Nu mă mai interesează spectacolul, vreau să luăm cele trei puncte”, a declarat Mircea Rednic.

Poli Iaşi se află în partea a doua a ierarhiei, cu 10 puncte acumulate în cele nouă meciuri disputate până acum, după trei victorii, un rezultat de egalitate şi cinci înfrângeri, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Universitatea Craiova, scor 2-0.

În acest interval, Poli Iaşi s-a calificat în faza grupelor din Cupa României, după ce a trecut în play-off-ul competiţiei, în deplasare, de Concordia Chiajna (Liga 2), scor 2-0.

Emil Săndoi a debutat cu un succes pe banca tehnică a echipei care a câştigat doar de două ori în deplasare în 2024, 1-0 cu Hermannstadt în play-off-ul campionatului trecut şi 1-0 cu FCSB, în actuala ediţie din SuperLiga.

„Venim după o victorie, un rezultat foarte important pentru noi, suntem conştienţi că ne așteaptă o partidă dificilă. Nu putem vorbi despre o favorită în acest meci. Este important să avem continuitate în rezultate pozitive”, a spus Emil Săndoi.

În campionatul trecut, fiecare dintre cele două echipe a câştigat pe teren propriu în sezonul regulat, UTA în tur, cu 1-0, iar Poli Iaşi în retur, tot cu 1-0; în play-off a fost Poli Iaşi – UTA 0-2.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul UTA – Poli Iaşi.

UTA – Poli Iaşi 1X
Cotă 1,28

INTERVIURILE HotNews.ro