Sari direct la conținut

SuperLiga: UTA vs Rapid – Rednic vrea să-i strice debutul lui Lennon

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

UTA – Rapid, meci contând pentru etapa 1 din campionatul României, este programat, sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19:15, pe Stadionul Francis von Neuman din Arad, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


UTA, una dintre revelaţiile sezonului trecut, şi Rapid, rămasă pe dinafara cupelor europene, se întâlnesc în cea mai interesantă partidă a etapei 1 din SuperLiga.


UTA s-a clasat în campionatul precedent pe locul 1 în play-out (7 la general), dar nu a putut participa la meciul eliminatoriu şi, eventual, la barajul pentru un loc de Conference League deoarece nu a accesat licenţa UEFA.


În această vară, echipa antrenată de Mircea Rednic a început rău perioada de pregătire, 1-2 cu Borac Banja Luka şi 1-3 cu Sarajevo, dar s-a impus în ultima partidă de verificare, 7-1 cu Voitsberg.


Printre cele mai spectaculoase achiziţii se numără Cornel Rîpă, Benjamin Van Durmen, Robert Popa, Andrei Dumiter, Valentin Costache, Alexandru Cîmpanu, Valentin Borcea şi Raoul Cristea, iar la capitolul plecări trebuie menţionaţi Rareș Pop, Claudiu Micovschi şi Cătălin Vulturar, toţi la Rapid (de unde au fost împrumutaţi).


„Că îmi convine, că nu îmi convine, jucăm cu Rapid. Au antrenor nou, am văzut că au schimbat sistemul. Sunt multe schimbări de jucători, s-au întărit. E o echipă care îşi propune să câştige campionatul sau să joace în cupele europene. Noi suntem pregătiţi”, a spus Mircea Rednic.


Rapid a terminat ediţie precedentă din SuperLiga pe locul 6 în play-off (6 la general) şi a ratat pentru a treia oară la rând prezenţa în cupele europene de la promovarea din 2021.


În vară, echipa antrenată de Neil Lennon le-a învins pe Ruadomlje, 2-1, pe Zaglebie, 1-0, şi pe Maribor, 4-0, a pierdut cu Celje, 0-1, şi a remizat cu Ruzomberok, 1-1.


La nivelul lotului, Rapid s-a întărit cu Filip Blazek, Luka Gojkovic, Timotej Jambor şi Cristi Manea, Jakub Hromada a fost transferat definitiv, iar Rareş Pop, Claudiu Micovschi, Cătălin Vulturar şi Ştefan Pănoiu au revenit la echipă după perioadele de împrumut; au plecat, în schimb, Funsho Bamgboye, Dragoș Grigore, Alexandru Albu şi Ermal Krasniqi.


„Ne aşteaptă un meci dificil. Ştim că şi ei au făcut o serie de schimbări în lot. Am avut o pregătire de care sunt mulţumit, dar sunt conştient de faptul că vârful performanţei se va atinge în 3-4 etape. Vom schimba sistemul, acesta este planul. UTA a schimbat mulţi jucători. E posibil ca Mircea Rednic să schimbe stilul de joc, dar mă interesează doar echipa mea”, a spus Neil Lennon.


În meciurile directe din sezonul regulat al ediţiei precedente din SuperLiga, cele două echipe au remizat în tur, la Arad, scor 2-2, pentru ca, în retur, Rapid să se impună în faţa celor de la UTA cu 4-1 în Giuleşti.


Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul UTA – Rapid.

UTA vs Rapid X2
Cotă 1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro