Sari direct la conținut

SuperLiga: UTA vs U Cluj – Rednic, pus sub presiune de Sabău

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

UTA – U Cluj, meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul României, este programat, luni, 29 iulie, de la ora 19:00, pe Stadionul Francisc von Neuman din Arad, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.


UTA, cu un program infernal în acest start de sezon, şi U Cluj, mai decisă ca niciodată să ajungă în play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 3-a din SuperLiga.


UTA are un punct după primele două etape, în care a terminat la egalitate, pe teren propriu, cu Rapid, scor 1-1, şi a cedat în deplasare, în faţa celor de la Universitatea Craiova, scor 2-4.


În această vară, echipa antrenată de Mircea Rednic a început rău perioada de pregătire, 1-2 cu Borac Banja Luka şi 1-3 cu Sarajevo, dar s-a impus în ultima partidă de verificare, 7-1 cu Voitsberg.


Printre cele mai spectaculoase achiziţii ale arădenilor în pauza competiţională se numără Cornel Rîpă, Benjamin Van Durmen, Robert Popa, Andrei Dumiter, Valentin Costache, Alexandru Cîmpanu, Valentin Borcea şi Raoul Cristea, iar la capitolul plecări trebuie menţionaţi Rareș Pop, Claudiu Micovschi şi Cătălin Vulturar, toţi la Rapid (de unde au fost împrumutaţi).


„Fotbaliştii trebuie să înţeleagă că eforturile financiare au fost mari şi nu mai este UTA care se lupta la retrogradare. Împreună cu conducerea mă lupt pentru ei. Le-am mărit bugetul, salariul. Cu mine nu se joacă, nici cei noi, nici cei vechi”, a spus Mircea Rednic.


U Cluj a acumulat deja patru puncte în clasament după ce a început acest sezon cu o remiză nescontată, obţinută în Ghencea, scor 1-1 cu FCSB, iar apoi s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Hermannstadt, scor 3-1.


În vară, echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a disputat patru partide de verificare în cantonamentul din Austria: a câştigat una singură, cu Vocklamarkt, scor 5-0, a remizat o dată, cu Ried, scor 1-1, şi a cedat de două ori, cu Diosgyor, scor 0-2, şi cu Liberec, scor 0-2.


La nivelul lotului, ardelenii s-au întărit cu Vladislav Blănuţă (împrumutat de la FC U Craiova), Radu Boboc şi Vadim Raţă (ambii de la Voluntari), Mamadou Thiam (Al Jabalain), Ovidiu Popescu (FCSB) şi Iulian Cristea (Rapid), dar i-au pierdut pe Roger (Corvinul), Kevin Doukoure (Argeş), Valentin Gheorghe (Poli Iaşi), Ante Roguljic (revenit la Universitatea Craiova după împrumut) şi Daniel Popa (FCSB).


„UTA are un antrenor cu multă experienţă, foarte valoros, Mircea Rednic. Dar şi un lot schimbat, se va vedea în următoarele jocuri dacă sunt acei jucători potriviţi. Anul trecut au făcut un sezon bun, au terminat pe primul loc în play-out. Ei acasă joacă destul de bine, sunt împinşi de suporteri”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.


Cele două echipe s-au confruntat de trei ori în campionatul precedent: în sezonul regulat, fiecare a câştigat pe terenul adversarei, U Cluj în tur, cu 1-0, iar UTA în retur, cu 3-1; în play-out, s-a consemnat o remiză, pe Cluj Arena, scor 0-0.


Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul UTA – U Cluj.

UTA – U Cluj X2
Cotă 1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro