Sari direct la conținut

Suspiciune de intoxicație la un hotel din Olimp / Zeci de persoane acuză stare de rău / 13 turiști, dintre care 7 copii, au fost transportați la spital

HotNews.ro
ambulanta, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Ambulanță (Foto: Inquam Photo / Octav Ganea)

Zeci de persoane, printre care și copii, cazate la un complex hotelier din Olimp au arătat semne de intoxicație, acuzând stare de rău şi senzaţii de sufocare, a anunțat ISU Constanța. 13 persoane, dintre care 7 copii, au fost duse la spital

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat cu ora 19:55. În total, au fost transportate la spital 13 persoane (6 adulti si 7 copii) iar la fata locului au fost asistate medical 11 persoane (6 adulti si 5 copii).

După cei trei copii transportați anterior la Spitalul Mangalia, au mai fost transportați la spital 5 adulți și 4 copii. 

Astfel, potrivit ISU, au fost transportați la spital încă :

– 1 adult+1 copil Smurd

– 1 adult Smurd

– 1 adult SAJ

– 3 copii cu 2 aparținatori adulți cu autospeciala pentru transport victime multiple

La acest moment, aproximativ 20 persoane (12 adulți și 8 copii) sunt în evaluare medicală la fața locului. Toate persoanele sunt conștiente, potrivit ISU Constanța. Trei copii au plecat cu ambulanţe la Spitalul Mangalia.

„Mai multe persoane (printre care și minori) acuză stare de rău, senzații de sufocare, respirație greoaie. Pentru gestionarea eficientă  a situației, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, au transmis reprezentanţii ISU.

Până la acest moment au fost alocate 5 ambulanțe SMURD,  2 autospeciale pentru transport victime multiple,  1 echipaj CBRN și 2 ambulanțe SAJ.

Misiunea este în dinamică, potrivit ISU.

INTERVIURILE HotNews.ro